Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax en Villarreal zijn eruit: Rulli gaat in Amsterdam keepen

De transfer van Gerónimo Rulli naar Ajax is in een stroomversnelling terecht gekomen. Villarreal CF en Ajax zijn eruit en de dertigjarige doelman is persoonlijk ook rond. Zodoende mag hij zijn koffers naar Amsterdam pakken.

05 januari 2023 - 07:33
Rulli 1200 (1)
Rulli namens Villarreal in actie tegen Real Betis. © Pro Shots

Een eerste bod vanuit de Johan Cruijff Arena werd nog afgewezen, maar al snel werd duidelijk dat Ajax toch echt zaken wilde doen. We lezen in De Telegraaf nu ook cijfers. Zo zou er inclusief bonussen meer dan tien miljoen euro worden betaald voor de Argentijnse goalie. Over de contractduur is nog niks bekend.

Rulli reist nu snel naar Nederland af voor de medische keuring en om zijn transfer definitief af te ronden. De sluitpost heeft een geweldige periode achter de rug, want hij maakte van dichtbij mee hoe Argentinië wereldkampioen werd. Zelf kwam hij echter niet in actie.

Dat Ajax danig op zoek was naar versterking onder de lat, is niet zo vreemd. De contracten van Remko Pasveer (39) en Maarten Stekelenburg (40) lopen af. Zij hebben bovendien niet het eeuwige keepersleven.

Het verhaal Jay Gorter (22) is eveneens lastig. Hij speelt niet meer voor Jong Ajax en ook bij oefenduels doet hij niet mee. Minuten maakt hij niet. Een tijdelijke stalling elders lijkt de beste oplossing. Zijn management is daar in elk geval druk mee bezig. Er wordt daarbij ook gekeken naar mogelijkheden over de grens.

Aanbevolen
In een jaar tijd is alles anders, heel anders

De 1 meter 89 lange Rulli speelde dit seizoen tot dusver veertien competitieduels voor Villarreal. In Europa droeg hij verder de clublogo’s van Montpellier en Real Sociedad op de borst. Hij komt uit de jeugdacademie van Estudiantes, een voetbalclub in het Argentijnse La Plata. Dat is overigens ook de plek waar Rulli is geboren. Hij debuteerde in 2013 in de hoofdmacht.

Hij speelde in twee seizoenen zo’n vijftig wedstrijden voor Estudiantes. De doelman werd in 2014 verkocht aan het Uruguayaanse Deportivo Maldonado. Die club leende hem vervolgens uit aan Real Sociedad. Manchester City kocht Rulli in 2015 van Deportivo Maldonado. Hij werd echter meteen verhuurd aan – wederom – Real Sociedad. Na een halfjaar verhuurd te zijn, nam die club hem definitief over. Hij keepte er 170 wedstrijden.

Tot 2018/2019 was hij de eerste doelman in San Sebastian, maar een seizoen later werd hij verhuurd aan het Franse Montpellier. Hij was daar eerste keeper, maar keerde na een seizoen opnieuw terug naar Real Sociedad om vervolgens in 2020 zijn koffers te pakken voor het avontuur bij Villarreal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >