Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey geniet van sfeer in Arena: ‘Ik kon mijn teamgenoten niet verstaan’

Calvin Bassey genoot met volle teugen van zijn debuut in de Champions League. In een kolkende Johan Cruijff Arena boekte Ajax een klinkende zege op Rangers FC (4-0). Enig pijnpuntje was dat uitgerekend zijn oude cluppie het slachtoffer werd van de Amsterdamse dadendrang.

Door Jordy Haak
08 september 2022 - 09:39
Bassey Ajaran 1200
Bassey genoot van zijn debuut in de Champions League. © Pro Shots

“Ik zit hier een beetje met gemengde gevoelens,” trapt de centrumverdediger af op de persbabbel na afloop. “Ik ben God dankbaar voor mijn debuut in de Champions League. Ik ben dolblij dat we hebben gewonnen, maar het voelt bitterzoet, omdat ik tegen mijn vrienden speelde. In de afgelopen jaren heb ik iedere dag met hen op het veld gestaan.”

Ajax blies Rangers vooral in de eerste helft van de mat. Bij rust stond het al 3-0. Gezien het grote aantal kansen, had die marge nog groter kunnen zijn. Het was veelzeggend over het niveauverschil tussen Ajax en de Schotten. Dat Bassey met zijn transfer naar Amsterdam nadrukkelijk een stap omhoog heeft gezet, lijkt dan ook duidelijk.

“Natuurlijk ben ik blij om hier te zijn. Ik wil steeds beter worden. Dit is de juiste stap voor mij, maar ik ben hier niet om een punt te maken. Het is puur toeval dat we in dezelfde groep zitten als Rangers. We probeerden het plan van de trainer zo goed mogelijk uit te voeren en gaven de volle honderd procent. Dat heeft de overwinning opgeleverd. Daar ben ik blij mee.”

Bassey merkte op het veld dat de Champions League ook wat extra’s los maakt bij de supporters. Met de sfeer op Ibrox is hij natuurlijk wel wat gewend, maar de ambiance die woensdag in de Arena hing maakte diepe indruk op hem. “Het stadion trilde gewoon. Ik probeerde soms met Jurriën Timber te praten, die twee meter bij mij vandaan stond, maar ik kon hem gewoon niet verstaan!”

Aanbevolen
Schreuder dik tevreden over ‘goede agressie’ van Berghuis

Dat Bassey nog veel liefde voor zijn oude club koestert, bleek toen hij het veld betrad voor de tweede helft. Hij wandelde richting de hoek van het stadion, richting het uitvak. De blik ging naar de tweede ring en het handje omhoog. De steun die hij in Glasgow voelde, is hij nog niet vergeten.

“Ik heb zeker even met mijn voormalig teamgenoten gesproken. Dat was best pittig. Op het veld maakte ik echter direct de switch. Dan wil ik winnen. Ik ben nu Ajaxspeler en geef 110 procent voor deze club.”

Dat zagen we! Het vertrek van Lisandro Martínez doet pijn, maar met Bassey staat er een vervanger die zich direct geliefd maakt bij de supporters. Soms is het net of er een Duracellbatterijtje in hem zit. De Nigeriaans-Engelse verdediger trekt voortdurend sprintjes, gooit zijn lichaam in de strijd en werpt zich als een blok beton voor de bal. Hij lijkt zich bij Ajax nu al als een vis in het water te voelen.

“Of ik mij goed aanpas? Die vraag vind ik zelf moeilijk te beantwoorden. Ik geniet ervan om te leren. Ik spreek veel met mijn teamgenoten en de trainer over wat we kunnen verbeteren. Jullie kunnen het beste beoordelen of ik goed in het team pas. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft en probeer dan te leveren. Tegen Rangers maakten we als team de juiste keuzes. Het is leuk onderdeel te zijn van deze ploeg.”

Aanbevolen
Rensch: ‘Ik denk dat je de oude Devyne weer ziet’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >