Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax meldt biergooiers bij duel om Johan Cruijffschaal aan voor stadionverbod

Veel supporters die het duel om de Johan Cruijffschaal bezochten, klaagden na afloop over het uit de klauwen gelopen fenomeen van biergooien. Het was weer flink raak. Ajax grijpt hard in.

05 augustus 2022 - 11:16
Bier 1200
Gewoon lekker opdrinken. © De Brouwer

Bier hoor je op te drinken, maar die memo ging ook tijdens Ajax - PSV (3-5) aan veel te veel mensen voorbij. Er werd tijdens de wedstrijd veelvuldig met bier en andere vloeistoffen gegooid. Het is een gekmakend iets geworden. Het leverde dan ook de nodige schermutselingen op. Diverse natgegooide supporters haalden immers logischerwijs verhaal.

Overigens dupeerden supporters niet alleen elkaar. Ook naar spelers, arbitrage, cameramensen en stewards zijn vloeistoffen gegooid. Het fenomeen nam na corona een bijzondere vlucht en is veel supporters een doorn in het oog. En terecht. Ajax stelt dan ook veel klachten te krijgen en greep stevig in.

De club startte een onderzoek en identificeerde tot op heden 25 gooiers. Zij worden bij de KNVB aangemeld voor een landelijk stadionverbod. Daar komt nog een boete ter hoogte van 450 euro bovenop. Dat zijn dus hele dure biertjes geweest en ze zijn al niet goedkoop. Ajax laat weten dat het onderzoek nog voortduurt. Het valt dus zeker niet uit te sluiten dat meer overtreders op basis van beelden worden geïdentificeerd.

Aanbevolen
Kappen met die shit!

Het gooien van voorwerpen en vloeistoffen is niet alleen vervelend, maar bovendien in strijd met de KNVB-standaardvoorwaarden. Afhankelijk van de feiten en gevolgen van acties, kunnen stadionverboden worden opgelegd voor de duur van 9 tot en met 36 maanden. Dat risico wil je niet lopen, toch?

Denk dus in het vervolg goed na, want ook het gros van je medesupporters baalt van jou als biergooier. De Johan Cruijff Arena is geen biertent, maar veel mensen blijken hardleers. Hopelijk zien we in de competitie minder pils door de lucht vliegen. We willen toch niet naar een stadion waarbij het straks verboden is om drankjes mee de tribune op te nemen? Nou dan!

Gewoon lekker opdrinken. Hup!

Check onze podcast over Lucca, Sanchez en strijd onder de lat!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >