Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ünüvar prijst Keuken Kampioen Divisie en wil nu doorpakken

Naci Ünüvar is vol goede moed begonnen aan de voorbereiding op wat hopelijk weer een successeizoen wordt. De negentienjarige technicus hoopt op speeltijd in Ajax 1, maar weet ook dat niks vanzelfsprekend is.

29 juni 2022 - 09:40
Unuvar 1200
Ünüvar reisde met een goed en opgeruimd gevoel af naar De Lutte. © Pro Shots

Populair is Ünüvar in elk geval wel. Dat bleek dinsdagavond op Sportpark Vondersweijde, waar Ajax met 3-0 won van het Duitse SV Meppen. Na het laatste fluitsignaal was er ruimte voor een heuse handtekeningensessie. De kleine Ajacied was er maar wat druk mee.

De goedlachse Ünüvar leek het allemaal wel leuk te vinden. Nadat hij zijn verhaal voor de draaiende camera van Ajax TV had gedaan, nam hij de tijd om Ajax Life vanachter de boarding te woord te staan. Diverse jonge supportertjes kwamen erbij staan om te horen wat de Ajacied allemaal had te vertellen.

Natuurlijk openden we het gesprek met zijn assist op de 2-0 van Sontje Hansen. Daar ging een fijnbesnaard hakballetje van Ünüvar aan vooraf. Die mening deelde hij overigens zelf ook. “Het was inderdaad een lekker hakje op Sontje. Als Mo Ihattaren mijn andere hakje er nou ook had ingeschoten, dan had ik twee assists gehad, maar dat zat er niet in, haha!”

“Ik kreeg de bal vanaf rechts en stond een beetje met mijn rug naar de goal. Dan gaat zo’n hakje op gevoel,” vertelt Ünüvar over dat moment. “Het gaat puur op instinct eigenlijk. Op het moment zelf komt het plots in je op om het zo te doen. Dan moet de uitvoering vervolgens natuurlijk ook nog goed zijn. Gelukkig kwam de bal goed bij Sontje aan. Hij schoot 'm ook echt keurig in de verre hoek.”

Aanbevolen
Dit valt op bij oefenzege van jeugdig Ajax op SV Meppen

Het helpt volgens Ünüvar ook goed dat hij en Hansen elkaar door en door kennen. “Na zo veel jaar samen spelen, weet Sontje wel dat zo’n bal ineens kan komen. Daar anticipeerde hij nu goed op. We spelen al zo’n zeven jaar samen. Sinds de onder 13. Toen was ik een jaar of twaalf.”

Ünüvar is met een goed en opgeruimd gevoel afgereisd naar De Lutte en is blij dat het weer is begonnen. “Dat is prettig. Ik heb een ontspannen vakantie gehad en lekker acht dagen rust gepakt. Daarna ging ik voor mezelf trainen. Ik ben daarom superfit aan de voorbereiding met Ajax begonnen. Die lijn wil ik heel graag doortrekken.”

Met een contract tot de zomer van 2023 op zak ligt een contractverlenging in het verschiet. Gaat dat goedkomen? Ünüvar laat het achterste van zijn tong er niet over zien, maar stelt rustig dat ‘het wel de bedoeling is’ dat hij zijn contract in Amsterdam gaat verlengen. Hij aast echter vooral op kansen in Ajax 1.

“Ik hoop dat ik minuten in het eerste ga pakken. Ik wil de ploeg graag helpen en daarvoor moet ik zo veel mogelijk minuten krijgen van de trainer,” weet Ünüvar. “Dat is absoluut mijn doel voor komend seizoen. Ik weet ook dat je kansen niet krijgt, maar ze moet verdienen. Ik moet het zelf afdwingen en doe daar hard mijn best voor.”

Aanbevolen
Ihattaren wordt niet langer uit de wind gehouden

Onder leiding van Erik ten Hag mocht Ünüvar er een aantal keer aan ruiken, maar ook niet meer dan dat. Nieuwe trainer, nieuwe kansen? En kent Alfred Schreuder hem van zijn eerdere tijd als assistent-trainer? “Pfoe, toen was ik een jaar of vijftien. Ik speelde toen wel Youth League-wedstrijden met onder 19. Je zat wel eens samen in het vliegtuig met het eerste elftal. Misschien dat hij me van die momenten kent. Ik heb echter nooit echt trainingen van hem gehad. Nu krijg ik die kans voor de volle honderd procent.”

Ünüvar spreekt overigens met liefde over de Keuken Kampioen Divisie, waar hij tot dusver namens Ajax vooral zijn minuten maakte. “Het is een mooi podium voor jonge talenten. Je leert er wat mannelijk voetbal is. Het is goed en heel leerzaam om daar veel wedstrijden te spelen voor je de volgende stap naar de eredivisie maakt.”

“Voor Jong Ajax speelde ik in de jeugd alleen maar tegen jonge jongens, waar je de jaren ervoor ook continu tegen speelde,” vervolgt Ünüvar. “NAC-uit en FC Emmen-uit zijn ook niet zomaar wedstrijden. Dat zijn mooie duels voor een jonge gast om te spelen. Ik heb er veel geleerd. Het is voetballend en fysiek veel zwaarder dan jeugdvoetbal. De ploegen in de KKD zijn tactisch ook veel sterker. Je speelt tegen echte mannen.”

De komende weken worden spannend voor Ünüvar. Wat brengt de nabije toekomst? De concurrentie is moordend. De jonge Ajacied brandt in elk geval van de ambitie en kan niet meer dan keihard zijn best doen. En dat is precies wat hij doet. “Ik ga ervoor. Honderd procent.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >