Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dit valt op bij oefenzege van jeugdig Ajax op SV Meppen

De kop is eraf! Alfred Schreuder schreef dinsdag zijn eerste oefenzege als Ajaxtrainer bij. Hij stuurde tegen SV Meppen een elftal vol jong talent het veld op en zag na negentig minuten een 3-0-einduitslag op het scorebord staan. Wat ons opviel? Je leest het hieronder.

28 juni 2022 - 19:50
Ajamep 1200
Hansen was lekker op schot en dat stemt vrolijk. © Pro Shots

1/4 Brobbey
SV Meppen was dinsdagavond op het drukbezochte en gezellige Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal de eerste sparringpartner van Ajax. De Duitse club is actief op het derde niveau en de voltallige selectie vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een waarde van zo’n 4,4 miljoen euro. Als we goed hebben opgelet bij rekenen, is dat toch al gauw zo’n 1/4 Brian Brobbey. Ook opvallend: alle spelers van SV Meppen zijn in het bezit van een Duits paspoort.

Magallán en Pierie
Alfred Schreuder heeft nog niet de beschikking over de internationals, dus zagen we een startformatie met daarin plekjes voor Kik Pierie en Lisandro Magallán (volgens de omroeper McGallon). Voor beide spelers is geen perspectief bij Ajax, maar de twee mochten in Oldenzaal aantreden. Dat gold ook voor spelers als Naci Ünüvar, Mo Ihattaren, Youri Regeer, Kian Fitz-Jim en Sontje Hansen. Zij wilden zich uiteraard dolgraag laten zien aan de trainer. Verder was het fijn om Maarten Stekelenburg en de weer fitte Sean Klaiber binnen de lijnen te zien.

Heerlijk hakwerk van Ünüvar
We beginnen maar meteen met het mooiste moment voor rust: een fijnbesnaarde hakbal van Ünüvar op Hansen. Zo’n voetbeweging die de nodige oeh’s en aah’s teweegbrengt langs de lijn, zeker als de ontvanger er een assist van maakt. Precies dat deed Hansen, die daarmee zijn tweede treffer bijschreef. Christian Rasmussen opende de score met een gortdroog, maar venijnig laag schot vanaf randje zestien.

Aanbevolen
Ihattaren wordt niet langer uit de wind gehouden

Jonkies!
Meteen na rust wisselde Schreuder – stopwoordje ‘tempo!’ – negen keer. Alleen Ihattaren en Regeer bleven nog tien minuutjes langer staan. Jay Gorter nam de aanvoerdersband over van Steek. Verder kwamen jongemannen als Jay Enem, Julian Brandes, Ar’jany Martha, Olivier Aertssen, Tristan Gooijer, Annas Salah-Eddine en Terrence Douglas binnen de lijnen. Zij hielden prima stand. Doelpunten vielen er verder niet meer, al was Enem er nog dichtbij met een schot op de lat.

Blinkend goud
Ajax speelde voor het eerst in het nieuwe thuisshirt met de gouden bedrukking. Ook op het veld was dat een vreemde gewaarwording. Goudkleurige rugnummers passen gewoon niet bij het traditionele wit-rood-wit. We zagen langs de lijn overigens veel Ajaxshirts, maar weinig mensen droegen het nieuwe tenue, al weten we eerlijk gezegd ook niet helemaal hoeveel je daar precies uit kunt afleiden.

Volop handtekeningen en foto’s
Wat vooral leuk is aan de voorbereiding? De laagdrempeligheid! We zagen spelers als Ihattaren en Remko Pasveer uitgebreid met fans op de foto gaan. Ook Richard Witschge zette zijn allermooiste handtekening op een voetbal van een klein Ajaciedje. Daarnaast bleek John Heitinga bij veel mensen nog immer populair. En toen Klaas Jan Huntelaar kwam aanlopen, ontstond er zelfs een kleine file voor het maken van een fotootje.

Ajax is op zulke momenten weer een beetje ‘aanraakbaar’. Dat is gewoon ontzettend fijn om te zien. Het was sowieso goed toeven op het complex van Quick’20. Een fel brandend avondzonnetje, bekertjes bier, bakjes patat mayo en volop Ajaxshirtjes langs de lijn. De stadionomroepster liet vlak voor de aftrap weten dat er een handtekeningensessie zou volgen na het laatste fluitsignaal. “Maar alleen als iedereen netjes achter de hekken blijft,” klonk het nog wel krakerig door de speakers.

En zo keerden veel mensen dik tevreden huiswaarts.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >