Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vertrek Ten Hag naar Manchester luidt nieuw Ajaxtijdperk in

Het is zo goed als zeker: Erik ten Hag gaat Ajax komende zomer verlaten. Hij vervolgt zijn loopbaan bij Manchester United. Eerder ruimde Marc Overmars zijn bureau in de Johan Cruijff Arena al leeg. Een nieuw en ietwat onzeker Ajaxtijdperk is aanstaande.

12 april 2022 - 20:00
Ten Hag 1200
Wie gaat Ten Hag opvolgen? © Pro Shots

Iedereen voelde al weken dat het eraan zat te komen. De trainer ontkende ook niet dat hij met Manchester United om tafel had gezeten. Volgens De Telegraaf heeft de trainer de knoop doorgehakt. Ten Hag kiest voor The Red Devils, waar hij volgens de wakkere krant een mondeling akkoord mee heeft bereikt. 

Ten Hag is na Louis van Gaal de tweede Nederlandse hoofdtrainer op Old Trafford. Van Gaal raadde Ten Hag aan om voor een voetbalclub te kiezen, in plaats van voor de commerciële club die United is. Ten Hag legt dat advies in elk geval naast zich neer.

En zo is de zeer nabije toekomst van Ajax toch aardig in nevelen gehuld. Wie gaat Ten Hag opvolgen? Wie gaat uiteindelijk op de stoel van Overmars zitten? Er wordt nogal een gat geslagen in een deel van de organisatie waarin het de laatste jaren uitstekend liep. Twee belangrijke pionnen, die elkaar uitstekend verstonden en die samen voor structuur in het beleid zorgden, zijn van tafel geveegd.

Achter de schermen moet daarover al weken druk worden gesproken. Dat kan simpelweg niet anders. Ten Hag – die in Amsterdam nog een contract voor een jaar heeft – heeft in samenwerking met technisch manager Gerry Hamstra, Edwin van der Sar en Klaas Jan Huntelaar waarschijnlijk over zijn eigen opvolging meegedacht.

Aanbevolen
Ajax biedt seizoenkaarthouders wederom verschillende compensatiekeuzes

In dat opzicht voelt het een beetje wrang dat Ten Hag al weken verkondigt met het Ajax van volgend seizoen bezig te zijn. Dus ook met het vormgeven van een selectie waar hij zelf geen sturing meer aan gaat geven. Is wellicht al bekend wie zijn opvolger wordt?

Er wordt hoe dan ook geschaakt op meerdere borden, want niet alleen op directie- en trainersniveau gebeurt van alles. Nee, ook de spelersgroep ziet er in 2022/2023 vermoedelijk volstrekt anders uit.

Andre Onana gaat sowieso, terwijl van Maarten Stekelenburg onzeker is hoe nu verder. Hoe ziet de toekomst van Remko Pasveer eruit en hoeveel vertrouwen is er in Jay Gorter? Nico Tagliafico pakt komende zomer ook zijn biezen, terwijl Noussair Mazraoui gratis de Arena uitloopt. En Ryan Gravenberch moet worden verkocht, wil Ajax er geld aan over houden.

Wat komt ervoor terug? En wat gaan Antony en Lisandro Martínez doen als grote clubs zich melden? Brian Brobbey wil niet meer weg bij Ajax, maar in hoeverre heeft hij daarin nog iets te zeggen? Onzekerheden te over.

Ten Hag wil geen vragen meer beantwoorden over zijn toekomst. Hij vindt dat namelijk niet relevant. Dat is het natuurlijk wel. Uitermate relevant zelfs. Hij wil zich richten op het pakken van de dubbel, zonder te worden afgeleid. De verwachting is dan ook dat de boel pas na het seizoen officieel wordt beklonken. Hopelijk kan Ten Hag zijn periode bij Ajax succesvol afsluiten.

Een geweldig tijdperk is voorbij. Eentje waarin Ajax door Europa dartelde. Een mooi boek wordt gesloten. Eentje vol prachtige herinneringen. Een gloednieuw ongeschreven boek ligt al klaar om te worden gevuld. Een nieuwe wit-rood-witte wind gaat waaien, zoals dat al vele keren eerder gebeurde in Amsterdam.

Wij zijn Ajax.

Aanbevolen
De enige compensatie die ik wil, is de dubbel!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >