Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heitinga na debuut Ihattaren: ‘Het is nog een lange weg’

Jong Ajax ging vrijdagavond op bezoek in Breda voor het uitduel met NAC. De wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel (0-0), maar achteraf ging het vooral over de rentree van Mohamed Ihattaren op de Nederlandse voetbalvelden.

02 april 2022 - 08:49
Nacjaj800
Eerlijk is eerlijk: het wit-rood-wit staat hem prima! © Pro Shots

We dachten eventjes aan een slechte 1 aprilgrap toen we hoorden dat de huurling van Juventus was opgenomen in de wedstrijdselectie van John Heitinga, maar al snel bleken de berichten te kloppen. Het was hoe dan ook uitstekend nieuws, niet in de laatste plaats voor Ihattaren zelf.

De creatieveling heeft keihard moeten werken om weer op dit punt te komen. Bij zijn aankomst in Amsterdam was hij verre van fit. Het gaat de goede kant op, maar er is nog genoeg werk te doen. Het is in ieder geval fijn dat Ihattaren weer de kans krijgt om zich voetballer te voelen.

Voordat hij mocht invallen, zag hij hoe Jong Ajax en NAC ruim een uur weinig creëerden. De openingsfase was voor de ploeg uit Breda, waarna de talenten steeds beter in de wedstrijd kwamen. Tot grote kansen leidde het echter niet. Het duel bestond vooral uit speldenprikjes over en weer. 

Aanbevolen
Ten Hag hoopt dat Ihattaren in alle rust kan werken aan terugkeer

De ogen werden in de tweede helft dus al snel op de bank gericht, waar we Ihattaren voor het eerst in Ajaxkleding zagen. Het bord met nummer 21 ging omhoog, waarna hij binnen de lijnen kwam voor Ar'Jany Martha. Het is lastig om al gelijk een oordeel te vellen over het spel van Ihattaren, maar dat hij talent heeft, is duidelijk. 

Ondertussen kabbelde het duel richting het eind, wederom zonder grote kansen. De beste mogelijkheid kreeg Jong Ajax in blessuretijd via… Jawel, Ihattaren. De invaller kreeg de bal in de diepte mee, maar wist deze niet achter NAC-doelman Nick Olij te werken. Geen droomdebuut dus, terwijl de wedstrijd in 0-0 eindigde.  

Heitinga was na afloop positief over de invalbeurt van Ihattaren, maar benadrukt dat er nog veel werk te doen is. “Hij heeft lang niet gespeeld en moet nu wedstrijdritme opdoen. Dat hij kan voetballen, weten we allemaal. Hij is vaardig, heeft technische bagage en kan het verschil maken. Het belangrijkste is dat hij wedstrijden speelt en fit wordt, maar het is een lange weg.”

Check onze podcast over Ihattaren, internationals en Groningen-uit!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >