Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over FC Twente - Ajax

Eindelijk weer een awayday met supporters! Ajax kan de steun in Enschede hard gebruiken, want FC Twente-uit is een traditioneel lastig potje. Om jou optimaal klaar te stomen voor het eerste uitduel van dit seizoen, hebben we wat zaken opgesomd die goed zijn om te weten.

21 augustus 2021 - 12:06
Driedingentweaja800
De laatste editie van Twente-uit werd in de slotfase beslist (1-3). © Pro Shots

Supporters moeten ‘op hun kont’ zitten
Herinneren jullie je het vriendelijke verzoek van Mark Rutte nog richting voetbalsupporters, dat ze tijdens wedstrijden ‘hun bek moesten houden’? De demissionair president bedoelde het ongetwijfeld niet zo hard, maar de boodschap was in ieder geval duidelijk. Hugo de Jonge doet daar in aanloop naar de tweede speelronde nog een schepje bovenop.

De demissionair minister van Volksgezondheid roept alle supporters op om dit weekeinde netjes op hun stoeltje te blijven zitten. We zagen vorige week veel fans naar elkaar toe kruipen op de vakken, maar dat is volgens De Jonge echt niet te bedoeling. Sterker nog, het kan zelfs reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.

“Het moet het komende weekeinde beter dan het de afgelopen weekeinde ging,” aldus De Jonge voor de draaiende camera van het Algemeen Dagblad. “Als mensen niet gewoon blijven zitten en de stadions niet voor maximaal twee derde zijn gevuld, kan dat reden zijn om de maatregelen weer aan te scherpen.”

“Als we met elkaar weer stap voor stap van dit soort dingen willen genieten, moeten we dat echt wel stap voor stap doen. Daarom maken we nu eerst geplaceerde evenementen mogelijk. ‘Geplaceerd’ is een mooi woord voor op je kont zitten. Dat is dan ook echt de bedoeling,” zo waarschuwt De Jonge nog maar eens.

Aanbevolen
Ten Hags elf: gun jij olympisch kampioen Antony een basisplek?

Álvarez wil negentig minuten gas geven
Het begon allemaal zo voortvarend tegen NEC. Al binnen het kwartier stond het 3-0, om vervolgens nog voor rust uit te lopen naar een dikverdiende 5-0-voorsprong. Na de thee ging het allemaal een stuk langzamer, stroever en gezapiger. Alsof de mannen van Erik ten Hag in de kleedkamer allemaal rustgevende thee hadden gedronken.

Het is best uit te leggen dat het gaspedaal na rust werd losgelaten, maar het was niet bepaald smullen vanaf de tribune. Dat moet tegen Twente anders, zo vindt Edson Álvarez. Er reizen immers ruim zeshonderd supporters mee naar Enschede en die willen naast een broodje beenham ook worden getrakteerd op een leuk duel.

“We moeten net zo spelen als in de eerste helft tegen NEC,” zo tekent het clubkanaal op uit de mond van Álvarez. “Ik hoop dat we het deze keer de volle negentig minuten kunnen brengen. We weten dat uitwedstrijden lastig kunnen zijn, maar we moeten de drie punten mee naar huis nemen.”

Aanbevolen
Handige SV Ajax-bussen hebben PEC-uit als bestemming

Jans wil geen ingetogen Twente zien
Waar Ajax zonder Mohammed Kudus en waarschijnlijk Perr Schuurs afreist richting Enschede, daar kampen ze bij Twente ook met een aantal blessures. Zo kan trainer Ron Jans hoogstwaarschijnlijk niet beschikken over aankoop Ricky van Wolfswinkel, terwijl ook andere spelers kwakkelen met fysieke ongemakken.

Jans hield tijdens het perspraatje in aanloop naar het duel met Ajax dan ook zijn lippen stevig op elkaar wat betreft zijn mogelijke formatie. “Dat is niet om geheimzinnig te doen,” stelt de oefenmeester. “Maar we zitten nog met wat vraagtekens en moeten eerst de training van zaterdag afwachten voordat we de knopen kunnen doorhakken.” 

Twente verloor zijn eerste duel in de eredivisie, op bezoek bij Fortuna Sittard (2-1). Veel tijd om na te treuren hadden de Tukkers echter niet. “Dan staat Ajax-thuis op het programma en moet je schakelen. Misschien dat we tegen Fortuna te ingetogen speelden. Nu moet het anders en dat gaan we doen ook.”

Twente en Ajax trappen zondagmiddag om 12.15 uur af in De Grolsch Veste. Het duel staat onder leiding van Dennis Higler, terwijl Jochem Kamphuis de VAR van dienst is.

Aanbevolen
JC Arena zoekt gidsen voor rondleidingen bij stadiontours!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >