Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Waal schiet Jong Ajax naar zege en krijgt bierdouche cadeau

Jong Ajax heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen te pakken. Op bezoek in Den Bosch werd de plaatselijke FC met 2-3 verslagen. Max de Waal tekende voor twee doelpunten en hoefde na afloop niet meer te douchen. Of eigenlijk juist wel.

21 augustus 2021 - 08:52
Dewaalbierdouche800
De supporters van Den Bosch boos, De Waal blij. © Pro Shots

Al hoewel we Jong Ajax natuurlijk het liefst de ene topwedstrijd na de andere zien spelen, is ontwikkeling nog steeds het belangrijkste doel van de opleidingsploeg. Wie haalt het wel en wie haalt het niet? Tijdens het duel met FC Den Bosch ging onze aandacht vooral uit naar De Waal, die zowel positief als negatief opviel.

De Waal is niet per se een speler waarvoor je naar het stadion komt. De échte creativiteit op het veld moet van zijn medespelers komen, maar van hard werken is de negentienjarige middenvelder zeker niet vies. Evenals een beetje provoceren trouwens. Dat kan ook bijna niet missen met zo’n boevenkop. Een stukje brutaliteit, zeg maar.

Nadat Den Bosch al razendsnel op voorsprong was gekomen, moesten de Jong Ajacieden laten zien uit welk hout ze zijn gesneden. Zonder echt overtuigend te spelen, liet de ploeg van John Heitinga zien dat het veerkrachtig is. De talenten kregen twee grote kansen en het was dan ook gelijk twee keer raak.

Aanbevolen
JC Arena zoekt gidsen voor rondleidingen bij stadiontours!

Tegen FC Dordrecht (1-2) schortte het juist aan effectiviteit, maar De Waal had blijkbaar geen zin om weer een wedstrijd onnodig uit handen te geven. Zodoende schoot hij zijn ploeg met twee doelpunten op voorsprong. Na de 1-2 bezocht De Waal nog even de harde kern van Den Bosch, om daar te worden getrakteerd op een bierdouche.

Handig? Niet echt. Maar goed, daar kwam De Waal zelf wel achter nadat hij zo ongeveer de hele Bossche biervoorraad over zich heen had gekregen. “Ze waren de hele tijd al aan het kloten,” legt de hoofdpersoon uit aan ESPN. “Dingen roepen, gooien met aanstekers… Ik moet het niet doen, maar het was gewoon de emotie in dat moment.” 

Het vuurtje was in ieder geval goed opgestookt, waarna er nog twee treffers vielen: eentje aan Ajaxzijde en eentje aan Brabantse zijde. Namens de beloften was het Naci Ünüvar die raak prikte. Ook hij is een speler waarop we de komende tijd wat meer gaan letten, om te beginnen tijdens het thuisduel met Excelsior.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >