Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax presenteert gestreept uitshirt voor 2021/2022 en wij maakten foto’s!

Ajax presenteerde op de dag van de klassieker het nieuwe uitshirt voor seizoen 2021/2022. Wij van Ajax Life mochten een dagje eerder al plaatjes komen schieten. Precies dat deden we graag en de kiekjes serveren we hieronder met plezier voor je uit. Valt het nieuwe tricot bij jou in de smaak?

09 mei 2021 - 09:45
Uitshirt 1200
Op de dag van de klassieker presenteert Ajax dit nieuwe uitshirt! © Ajax Life

Het is weer die tijd van het seizoen, hè? Je weet wel, die tijd dat we met z'n allen uitkijken naar de shirts voor 2021/2022. Er lekt altijd van alles uit, maar dit seizoen wist Ajax het tot de dag van de klassieker vrij aardig geheim te houden. Het is eveneens de dag dat de Ajacieden het shirt voor het eerst over de schouders trekken.

Onze eerste indruk bij het zien van het shirt: Club Brugge, Grêmio, Atalanta Bergamo en Internazionale. De verticale strepen en kleurstelling doen je daar snel aan denken. Het tenue heeft om die reden ook best veel raakvlakken met het uitshirt van seizoen 1993/1994. Kijken we iets verder, dan ontwaren we mintgroene details. De Adidasstrepen en bedrukking hebben die kleur, evenals dunne lijntjes tussen de strepen op het shirt. 

De bedrukking op de rug is nieuw en daar loopt een zwarte lijn doorheen. Sponsor Ziggo springt ook meer van het shirt af door een zwarte omlijning. Diezelfde belijning zien we ook rondom het Adidaslogo op de borst en rondom de drie sterren boven het clublogo. Hier is de belijning echter netjes geborduurd.

Over het logo gesproken: we zien 'gewoon' het huidige logo op de borst en dus niet het oude logo. De verwachting is dat 'die ouwe' enkel terugkeert op het nieuwe thuisshirt. Ook zal er weer een derde shirt worden gepresenteerd, als het zo ver is. Iets met drie vogeltjes?

Op de rug zien we ook de drie kruisjes terugkeren. Dit keer verticaal boven elkaar in plaats van horizontaal naast elkaar. Onder het shirt trekken de Ajacieden standaard een donkerkleurige broek aan, zoals op onderstaande foto's is te zien. In De Kuip tegen Feyenoord dragen de spelers echter een lichterkleurige broek, omdat de Rotterdammers al donkere shorts dragen.

Goed, dan is het nu zaak om lekker plaatjes te kijken. Maak het of kraak het! We zijn benieuwd of het nieuwe uittenue in de smaak valt bij de supporters.

Sluit je aan bij SV Ajax en krijg 10 procent korting op alle items in de Ajax Fanshop. Nieuwe aanmeldingen worden vanaf 1 juni verwerkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >