Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 8: april-nummer met een gouden randje

Er staat veel op het spel in april. De bekerfinale, een titanengevecht met Romeinen en – wie weet – vieren we eind april dubbel feest. Een supermaand dus, die we aftrappen met ons magazine. Ajax Life 8, vanaf vrijdag 2 april weer exclusief voor leden van SV Ajax! Voorproefje!

01 april 2021 - 08:54
Cover Ajax Life 8 1200
Martínez siert de cover van ons nieuwste magazine! © Ajax Life

Lisandro Martínez siert de goud-zwarte ‘Europese’ cover. De Argentijn beantwoord in dit nummer talloze supportersvragen. Over grinta, corona, zijn hond, Erik ten Hag en – uiteraard – ook de vaak ingestuurde vraag of hij overweegt ooit een slagerij te beginnen. En over zijn bijnaam wil hij ook nog wel het één en ander kwijt.

Op vrijdag 2 april wordt Abdelhak Nouri 24 jaar oud. Zijn situatie blijft een tragisch verhaal. Vanaf die inktzwarte zomerse dag in ostenrijk tot en met de aangekondigde arbitragezaak. Daarom staan we liever stil bij het eerbetoon dat hij bijna vier jaar na dato nog steeds op de Europese velden krijgt. Shirts met rugnummer 34 en een verhaal.

Grote kans dat Maarten Stekelenburg op 18 april tegen Vitesse voor de vierde keer met Ajax een bekerfinale keept. Eerdere finales markeerden een spcifiek moment in zijn carriere. Portret van De Steek aan de hand van zijn bekersucces in De Kuip.

Een van Stekelenburgs voorgangers komt uitgebreid aan bod als Meersche Held: Stanley Menzo. De oud-doelman, tegenwoordig in dienst van de Arubaanse voetbalbond, blikt openhartig terug op zijn loopbaan en als toetje bij het verhaal produceerde huistekenaar Piro er weer een heerlijke illustratie bij.

Rome we komen (niet). Natuurlijk missen we Europese tripjes in coronatijd. De filmpjes van toffe awaydays beitelden zich de afgelopen decennia in ons geheugen. Maar hoe was dat vroeger? Marlies Haazebroek organiseerde voor bestuur, spelers, pers én supporters de awaydays in de magere en de succesvolle jaren tachtig. Anekdotes van de ‘Ajaxmoeder’.

Op zaterdag struinden we altijd graag de velden van De Toekomst af. Spottend naar talent. In de hogere teams of juist bij de kleintjes. Kijken hoe guppies wel (of niet) uitgroeiden tot mooie karpers in de kweekvijver. De pijn van een leeg stadion is erg, het verdriet van stille velden op het jeugdcomplex in coronatijd doet daar voor de liefhebber niet voor onder. Daarom vanuit de redactie: een ode aan het jeugdvoetbal.

Komende zomer is het een kwart eeuw (!) geleden dat Ajax De Meer en het ‘Olympisch’ verruilde voor de Amsterdam Arena. In de vierdelige rubriek Nooit Meer blikken we terug op die sentimentele verhuizing. In deel 2: de verrijzenis van de Amsterdam Arena in 1996.

Op De Toekomst spraken we Terrence Douglas, verdediger van Jong Ajax. Een talent met een mooi verhaal. Een interview over geloof. In zijn eigen kunnen en in de kerk.

Daaraast kregen we een voorzichtig kijkje in de keuken van Big Data. Wat meet Ajax en waarom? Ook hier wil Ajax aanhaken bij de Europese top.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >