Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 7: pendelen tussen heden, verleden en toekomst

We kruipen richting lente en Ajax strijdt nog om drie prijzen. Hoe stevig roert maart zijn staart? Wij trappen in ieder geval alvast rustig af met ons nieuwste magazine. Ajax Life 7, vanaf vrijdag 5 maart weer exclusief voor leden van SV Ajax. Een voorproefje!

04 maart 2021 - 08:26
Neres Cover 1200
Neres staat op de cover precies zoals we hem kennen: kleurrijk! © Ajax Life

David Neres is een kleurrijke Ajacied. Niet alleen op de cover van deze Ajax Life, maar ook in het dagelijks leven. Laten we hopen dat de Braziliaan binnen de lijnen weer naar zijn oude topvorm groeit. Maar eerst een vragenvuur. Over vaderschap, revalideren en… zijn toekomst. 

Komende 8 maart zou clubicoon Bob Haarms 87 jaar zijn geworden. We staan daar bij stil met een vijf fotopagina’s tellend eerbetoon. Een visuele traktatie over de Goede Beul die ons in 2009 ontviel. Proost, snuiters! 

Ajax stuit in de achtste finales van de Europa League op Young Boys, een bekende uit 1988. Quizvraag: wie scoorde destijds in de return de enige treffer? Antwoord: Peter Larsson. Laat hij dit keer nou net onze Meersche Held zijn. De Zweed blikt terug op zijn Ajaxperiode en komt met opzienbarende anekdotes.

Sébastien Haller zal het tweeluik met de Zwiters niet meemaken. De spits is inmiddels twee maanden in Amsterdam. In dit magazine een portret over de man die heus wel lachen kan (maar dat niet vaak doet). “Met het juiste vertrouwen kan hij een succes worden.” 

Of er al een Haller-fanclub is, weten we niet. Fanclubs voor spelers zijn er online genoeg. Maar toen een verzamelaar ons een fraaie stapel oude fanclubbladen uit de jaren tachtig leende, stuurden we Menno Pot op pad. Hij keerde even enthousiast terug met een prachtverhaal over vergane fanclubs. Oftewel: gestencilde adoratie.

Komende zomer is het een kwart eeuw geleden dat Ajax De Meer en het ‘Olympisch’ verruilde voor de Amsterdam Arena. Vanaf deze editie blikken we in de vierdelige rubriek Nooit Meer terug op die sentimentele verhuizing. In deel 1: De Meer kan écht niet meer.

Op De Toekomst voetballen in coronatijd alleen de beloften van Jong Ajax en Ajax Vrouwen. Een aantal Onder 18-spelers werd daarom doorgeschoven. Het maakt het er voor Jong Ajaxtrainer Mitchell van der Gaag allemaal niet eenvoudiger op. Hoe geeft hij de jongelingen wat houvast?

In menig interview met een Ajaxtalent gaat het over (on)geduld. Nikita Tromp, de pas achttienjarige spits van Ajax Vrouwen, is verslaafd aan doelpunten maken. We spraken haar onder andere over haar doorbraak, opofferingen, zelfstandigheid en Rafael van der Vaart.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Voor een keningsmakingslidmaatschap betaal je nu slechts een tientje.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >