Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Borussia Dortmund - Ajax

Tel jij de uurtjes ook al af tot woensdagavond 21.00 uur? Dan gaat Ajax voor de tweede keer de strijd aan met Borussia Dortmund. Overwintering in de Champions League staat op het spel. Drie dingen die je moet weten over de return in het Signal Iduna Park.

03 november 2021 - 05:20
Timber Alvarez 1200
Dit soort plaatjes zien we graag, al moeten Álvarez en Timber wel oppassen in Dortmund. © Pro Shots

Weinig animo in Duitsland
Ligt het aan de monsterlijke 4-0-nederlaag in de heenwedstrijd? Komt het door de hoge toegangsprijzen in de Champions League? Zijn de Duitse supporters de coronaregeltjes rondom het voetbal zat? We kunnen er geen eenduidig antwoord op geven, maar vast staat dat een stormloop op het kaartjes voor het duel tussen Borussia Dortmund en Ajax is uitgebleven.

Hoe anders is dat hier in Nederland. De tickets voor het uitvak gingen als warme broodjes over de toonbank. De 3200 beschikbare plekken waren razendsnel uitverkocht en omdat de Dortmundsupporters het lieten afweten kreeg Ajax er zelfs 1200 extra tickets bij. Daardoor wordt de ploeg van Erik ten Hag woensdagavond gesteund door 4400 Ajacieden op de tribune.

Borussia Dortmund heeft de vrije verkoop inmiddels stil gelegd. Alleen met een clubkaart is het nog mogelijk een toegangsbewijs te bemachtigen. Hoewel de Duitse grootmacht al sinds seizoen 1998/1999 het hoogste gemiddelde aantal toeschouwers in Europa trekt, wil het voor dit Europese treffen nog niet lekker vlotten. Een dag voor de wedstrijd zijn er in ieder geval nog ruim voldoende kaarten beschikbaar.

Aanbevolen
Herzliche Grüße uit Dortmund!

Álvarez en Timber op scherp
Jurriën Timber voetbalt alsof hij al jaren in de hoofdmacht van Ajax speelt en Edson Álvarez is inmiddels ook bijna niet meer weg te denken uit de basiself. Twee belangrijke krachten voor trainer Erik ten Hag, die woensdagavond wel moeten oppassen. Beide spelers kregen dit Europese seizoen al twee gele kaarten en staan daarmee op scherp.

Een nieuwe gele kaart tegen Borussia Dortmund betekent automatisch een schorsing voor het volgende Champions League-duel, op woensdag 24 november bij Besiktas JK. De gele kaarten worden na de groepsfase overigens meegenomen naar de knock-outfase van het toernooi en worden pas na de kwartfinales kwijtgescholden. Vanaf de derde prent, krijg je om de twee gele kaarten een schorsing aan je broek.

Positief voor Ajax is dat tot op heden slechts drie spelers op de bon werden geslingerd. Naast Timber en Álvarez – die er beiden dus twee kregen – is Lisandro Martínez de enige Ajacied met één gele kaart achter zijn.

Aanbevolen
Dortmund wil volgens Ten Hag wraak: ‘Maakt ze extra gevaarlijk’

Heel ander Dortmund
Dortmund-trainer Marco Rose waarschuwde Ajax tijdens de Duitse persconferentie dat zijn ploeg uit een ander vaatje zal tappen dan het in Amsterdam deed. De 4-0-oorwassing zit de Duitsers nog altijd dwars. “We moeten beter en moediger spelen dan we in Amsterdam deden. De heenwedstrijd irriteerde ons, maar het vertrouwen zou bij ons terug moeten zijn, na de overwinningen van de laatste weken.”

Erik ten Hag liet ook al weten dat een getergd Dortmund een gevaarlijk Dortmund is. “We moeten nog veel harder werken om in balbezit te komen én vervolgens te blijven,” zei de Ajaxtrainer daarover. Wie vervolgens luistert naar Rose, weet dat Ten Hag daar gelijk in heeft.

Rose: “We zien woensdag een heel ander Dortmund. We weten wat we van Ajax kunnen verwachten en dat we tegen een sterk team spelen. We moeten ons ervan bewust zijn dat ook zij veel de bal hebben. Maar als wij de bal hebben, kunnen zij ons geen pijn doen,” klonk het bijna Cruijffiaans. 

De oefenmeester kan tegen Ajax in elk geval geen gebruik maken van Erling Haaland, Emre Can, Nico Schulz, Giovanni Reyna en Raphaël Guerreiro.

Dortmund en Ajax trappen woensdagavond om 21.00 uur af in het Signal Iduna Park. De wedstrijd staat onder leiding van de Engelse Michael Oliver, terwijl Stuart Attwell de VAR van dienst is. 

Aanbevolen
Gravenberch: ‘Iedereen praat over me, maar ik weet wat ik kan’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >