Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars betaalt liever te veel voor Haller dan te weinig voor een ander

De bijnaam ‘Marc Netto’ betekent minder en minder. Voor de komst van Sébastien Haller was het weer nodig om het transferrecord te verbreken. Ajax trekt maar liefst 22,5 miljoen euro uit voor de spits en daar heeft Marc Overmars geen enkel probleem mee. Wat moet, dat moet.

08 januari 2021 - 12:17
Overmarshallercar
Overmars is in zijn nopjes met het aantrekken van Haller. © Pro Shots

“Liever iets te veel uitgeven zodat we denken dat het goed is dan een goedkope oplossing,” luidt de argumentatie van Overmars voor de camera van Ajax TV. Als je puur kijkt naar de 22,5 miljoen euro is dat natuurlijk een hele uitgave. Niet voor niks een record.

Hier staat tegenover dat de 26-jarige Haller over een jaartje of twee tot drie waarschijnlijk een mooie restwaarde vertegenwoordigt, iets wat van de iets goedkopere Daley Blind en Dusan Tadic niet per se kan worden beheerd. Misschien valt die 22,5 miljoen euro achteraf wel mee.

En dan kijken we nog niet eens naar het puur sportieve aspect. Wat als Haller zo vaak scoort dat hij Ajax hiermee aan het kampioenschap en dus de Champions League helpt? Zo mag je als financieel directeur niet denken, maar als voetbalbaas Overmars misschien wel.

Hoe dan ook, als je een echt goede spits wilt aantrekken, moet je niet op een eurootje meer of minder kijken. Of niet in deze lastige tijden. En dan bestaat ook nog eens de mogelijkheid dat Ajax de transfersom gespreid betaalt, zodat het spaarvarken nu niet stuk hoeft te worden geslagen.

“We wilden een spits. Eentje waar iedereen in gelooft en waar je vol voor gaat. Met alle problemen die we voorin hebben, kwam dit heel goed uit. We wilden een oplossing die goed is en niet half/half,” vervolgt Overmars.

“We konden genoeg spitsen huren. Maar de één was niet fit en de ander had maanden niet gespeeld. Het is lastig om zoiets weer snel op te bouwen. Dit is een aankoop voor de langere termijn, heus geen paniekaankoop. Haller is sneller dan menigeen denkt en heeft een goede techniek. We hebben er veel vertrouwen in.”

Er zijn kwade tongen die wijzen op de slechte cijfers van Haller bij West Ham United, dat zijn investering van zo’n 50 miljoen euro slechts negen doelpunten zag opleveren. Overmars denkt hier wel een verklaring voor te hebben.

“Tadic maakte bij Southampton ook maar drie doelpunten, omdat hij bij op de middenlijn stond. West Ham United is ook geen aanvallende ploeg. Wij natuurlijk wel. We hopen dat Haller bij ons dichter bij de goal komt te spelen. Voor zo’n speler geldt: hoe dichter bij het doel, hoe gevaarlijker. Kijk ook maar naar Tadic. Al is dat een droomscenario.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >