Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

FC Utrecht - Ajax en andere zondagduels afgelast wegens storm Ciara

De wedstrijd FC Utrecht - Ajax van zondagmiddag 12.15 uur gaat niet door. Dat heeft de KNVB besloten. Het gehele programma in de eredivisie van zondag is afgelast. Dit alles vanwege de komst van storm Ciara.

08 februari 2020 - 16:58
utrecht-afgelast-1200
We moeten even geduld hebben voor we weer kunnen juichen in Utrecht. © De Brouwer

We hadden Ajax graag zien stormen op bezoek bij FC Utrecht, maar dat feestje gaat niet door. Het heeft alles te maken met de komst van Ciara, de storm die maakt dat code oranje is afgegeven in het land.

Het KNMI voorspelt windstoten van meer dan honderd kilometer per uur en dat kan gevaarlijke situaties opleveren voor supporters die uit alle hoeken van het land naar stadions moeten afreizen.
 
Eerder werd al bekend dat de KNVB uiterlijk zondagmorgen een besluit zou nemen over het wel of niet doorgaan van de wedstrijden, maar zaterdag werd besloten er alvast een klap op te geven.

Met als gevolg dat het hele programma voor zondag eruit gaat. Dus FC Utrecht - Ajax, AZ - Feyenoord, Sparta - ADO Den Haag en FC Emmen - FC Twente gaan niet door.
 
SV Ajax-directeur Fabian Nagtzaam kan zich goed in de beslissing van de KNVB vinden: "Het is onverantwoord om onze supporters in bussen te laten reizen als hun veiligheid niet is gewaarborgd.”

"En in alle vroegte in auto’s, op de fiets en in het OV naar de Johan Cruijff Arena te laten komen. Dat is ook echt gezien de voorspellingen een groot risico. Ik ben daarom blij dat de bond de veiligheid van supporters boven alles stelt.”

Stiekem komt de afgelasting de gemiddelde Ajacied misschien helemaal niet zo slecht uit, gezien de vele blessures binnen de selectie van Erik ten Hag. Niet dat winnen uit bij Utrecht met een selectie op volle sterkte een zekerheidje is, maar toch.

Het wordt overigens nog best een klus om een inhaaldatum te vinden, want er staan de komende weken allerlei midweekse wedstrijden op het programma. Zowel Utrecht als Ajax treedt aan in de kwartfinales van het KNVB-bekertoernooi, waarna voor Ajax het Europese avontuur een vervolg krijgt in de Europa League. En daarna wordt er opnieuw gebekerd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >