Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Expositie 'Three Little Birds' doorbreekt stilte op Johan Cruijff Boulevard

'Cause every little thing is gonna be all right! We hopen van harte dat deze kreet in 2021 opgaat, want we zijn er aan toe. Hard aan toe. Grote dingen moeten in orde gemaakt worden. En kleine dingetjes natuurlijk ook. Tot die tijd is een openluchtexpositie op de Johan Cruijff Boulevard bezoeken wellicht aardig.

28 december 2020 - 11:33
Threelittlebirdscar
Vroeg of laat staan we hier weer met z'n allen! © Ajax Life

Als je Ajax en de Johan Cruijff Arena heel erg mist en dit gemis een klein beetje kleiner wilt maken, kunnen we ons voorstellen dat je er al naar hunkert om een rondje om het stadion lopen. Indien dit inderdaad het geval is, heb je nu een extra reden om langs te komen. Wel op afstand, uiteraard.

De expositie Three Little Birds – niet geheel toevallig is deze naam gelijk aan het welbekende liedje van Bob Marley – vormt een ode aan een bijzondere cultuur in Zuidoost. Three Little Birds vertelt in drie werken het verhaal van de Surinaamse zangvogeltraditie.

Op mooie dagen vind je in de Amsterdamse Poort even verderop mannen die met een vogelkooi rondlopen. Ze trainen hun tropische zangvogel om zo vaak mogelijk te zingen. De vogeltrainers zoeken elkaar op in het gezellige winkelcentrum, zodat de zangvogels wennen aan de drukte en het omgevingsgeluid bij wedstrijden.

Bij de jaarlijkse competitie van Zangvogelvereniging Ringmaster wordt gekeken welke vogel het best zingt. De geluiden van de beste zangvogels van afgelopen jaar hebben een plek gekregen op de Johan Cruijff Boulevard. Hun zanggeluiden zijn opgenomen en worden vanuit drie verschillende bomen afgespeeld. Dit om de stilte in het Arena-gebied te doorbreken.

De vogels en hun eigenaren, 'The Birdmen', zijn door Jacquie Maria Wessels op beeld vastgelegd. Deze foto’s zijn vanaf buiten te zien in de glazen koepel van restaurant JinSo. Maar dat is nog niet alles. Los van de audio en portretten zijn er ook metershoge kunstwerken van AiRich te vinden. Als extra omlijsting vind je hier ook de songteksten van Marley terug.

Het kleurrijke drieluik beslaat ruim 150 vierkante meter dok rondom het in aanbouw zijnde Febo-paviljoen en vertelt verhalen uit Zuidoost.

Banner Eindejaarsactie AL

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >