Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: wordt het tegen Liverpool weer 4-4-2 of als vanouds 4-3-3?

Het is tijd voor de wedstrijd waar we met z'n allen misschien al wel het langst naar uitkijken: Liverpool - Ajax! Helaas maakt slechts een zeer select gezelschap Ajacieden zich op voor een bezoekje aan Anfield en wij zijn benieuwd: in welke formatie treedt Ten Hags elf aan?

30 november 2020 - 16:50
Hagselfliverpooluitcar
Lukt het Ajax om Liverpool weer een beetje ondersteboven te spelen? © Pro Shots

Normaal gesproken vragen we slechts om elf poppetjes aan te wijzen. Dit keer trekken we het iets breder. Dat heeft alles te maken met de 'heenwedstrijd'. Kun je je nog herinneren hoe Ajax in de thuiswedstrijd (0-1) tegen Liverpool ten strijde trok? Nou, in 4-4-2 dus!

Helaas moest het originele tactische plan al na een minuutje of vijf de prullenbak in, vanwege de onfortuinlijke knieblessure van Mohammed Kudus. Eventjes vreesden we dat het seizoen toen in elkaar stortte, maar dat blijkt gelukkig alleszins mee te vallen. Er is leven na Kudus, zogezegd!

Het elftal 'staat' inmiddels, maar we zijn benieuwd of Ten Hag de boel toch weer opschudt voor de tweede confrontatie met Liverpool. Dat hoeft niet per se. De trainer koos tegen FC Midtjylland uit en thuis ook voor verschillende tactische varianten. En Ajax heeft aangetoond dit aan te kunnen.

Kortom, er valt iets te kiezen! We dagen jullie daarom uit snel onze app op te starten. Of heel snel te installeren, als je dat nog moet doen. Klik op het tabblad 'de tribune' en selecteer Liverpool-uit. Kies de gewenste formatie, selecteer de spelers die een basisplek verdienen en klaar!

Als je je optimale opstelling hebt samengesteld, deel je 'm via de socials met de toevoeging #tenhagself. Je kunt jouw variant vervolgens vergelijken met de hersenspinsels van andere Ajacieden en dan komen we samen wel tot de optimale tactiek. Is leuk, hoor. Aan de slag!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >