Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil niks weten van ‘tussenjaar’

Een tussenjaar…? EEN TUSSENJAAR? Nee, daarvan wil trainer Erik ten Hag helemaal niks weten. Stel je voor, zulke uitspraken zouden over kunnen slaan op zijn spelersgroep.

14 oktober 2020 - 09:00
Ten Hag 1200 (1)
Volgens Ten Hag hebben de spelers dezelfde drive als hijzelf. © Ajax Images

Toch was het directeur spelersbeleid Marc Overmars die zich liet ontvallen te vrezen voor een Europees tussenjaar, nu het gat met de Europese top weer lijkt te groeien. Het is een uitspraak die hij intern aan de orde bracht, maar waar Ten Hag liever niks van wil weten. Niet openlijk in elk geval.

“Zo kan ik niet denken,” deelt de oefenmeester via het eigen clubkanaal, op het moment dat hij geconfronteerd wordt met de woorden van Overmars. “Als ik zo denk, dan zou dat ook overslaan op mijn spelers. Wij zijn ambitieus, willen elke wedstrijd winnen en dat moeten we ook uitstralen.”

Niks tussenjaar dus, al baalt Ten Hag onwijs van de domper in Groningen (1-0). “Als we willen uitstralen dat we elke wedstrijd willen winnen, dan moet het in elk geval beter dan de laatste wedstrijd in Groningen, want daar straalden we dat onvoldoende uit,” zucht Ten Hag.

De trainer herpakt zich echter snel: “Wij willen prijzen winnen en daar gaan we voor. We willen eveneens zo ver mogelijk komen in Europa. Mijn spelers hebben diezelfde drive.” Toch is Groningen-uit wel behoorlijk blijven hangen, want het was flink schrikken van wat daar op de mat werd gelegd door de Ajacieden.

Ten Hag: “Wat uiteindelijk beklijft is die hele vervelende wedstrijd. Daar kwamen een aantal dingen naar voren. Met name ons aanvalsspel was in die wedstrijd heel slecht. Dat zijn dan ook gelijk de punten waaraan we moeten werken. En dan vooral aan onze creativiteit en onze beweeglijkheid, plus het creëren van ruimtes en kansen. Daar ligt nu het zwaartepunt waaraan we werken.”

Overmars stelde eerder al dat er minder mogelijk was, door alles wat er momenteel in de wereld gebeurt. “Gedwongen door de huidige omstandigheden moesten we misschien wat meer op de rem trappen in plaats van dat we stapjes vooruit konden zetten. We moesten bepaalde keuzes maken, over bijvoorbeeld het wel of niet doen van aankopen.”

Overigens doelt Overmars bij het woord ‘tussenjaar’ vooral op presteren in Europa. In de eredivisie gelden uiteraard geen excuses, al had Ten Hag er graag een topspits bij gehad. Die zoektocht was flink in gang gezet, maar liep helaas spaak. Nu is het volgens de directeur spelersbeleid vooral zaak dat Ten Hag de juiste poppetjes op de juiste plekken neerzet...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >