Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax was vól op zoek naar nummer 9 in categorie ‘Suárez’

Erik ten Hag heeft opmerkelijke zaken gedeeld over de afgelopen transferperiode. De club was namelijk op zoek naar een topspits in de categorie ‘Luis Suárez’, maar is daar binnen de huidige budgetten niet in geslaagd.

14 oktober 2020 - 08:22
Suarez 1200
Achter de schermen gebeurde er dus genoeg, maar helaas, helaas... © Pro Shots

De trainer van Ajax deelt deze ontboezeming via de eigen clubzender, waarin hij zich overwegend tevreden uitlaat over wat er wél is gelukt. “Mohammed Kudus en Antony maken een uitstekende indruk en we hebben Davy Klaassen kunnen binnenhalen. Daarover kunnen we tevreden zijn.”

Daarover dus wel, maar er was meer aan de hand, zo blijkt nu. Ten Hag deelt dat er een flinke zoektocht gaande was naar een absolute topspits. Een zoektocht die helaas is gestrand.

Ten Hag: “Wat eigenlijk niet is gelukt – en daar hadden we wel op ingezet – is een nummer 9. In die zoektocht waren we ook kritisch, want het moest een absolute topspeler zijn. Dit bleek helaas niet mogelijk, niet haalbaar.”

“We hebben heel kritisch gekeken,” vervolgt Ten Hag. “We hebben zelf namelijk ook veel goede spitsen in huis. Daar kozen we uiteindelijk voor en ik denk ook dat we daar goede opties hebben. Je moet ook zó kritisch zijn dat áls je een speler binnenhaalt, dat deze ook echt beter is dan wat je hebt rondlopen. Dat is dus helaas niet gelukt.”

De naam van Suárez zoemde wekenlang rond en op social media zagen we talloze Uruguayaanse vlaggetjes achter profielnamen verschijnen. Supporters wisten het wel: Suárez moest maar lekker thuiskomen. Ajax deed overigens zelf ook mee aan het hele circus, door openlijk te flirten met de voormalig Ajacied.

Ten Hag wordt er uiteraard naar gevraagd, maar laat zich er niet over uit. “Ik wil geen namen noemen, maar dat is wél de categorie spelers waarin we hebben gezocht. Maar ja, uiteindelijk moet je tot de conclusie komen dat het niet is gelukt. Binnen de budgetten die we hebben vonden we geen betere opties dan we hier zelf al hebben rondlopen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >