Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!

Stadionbezoek

Stadionbezoek

Ga je naar een thuisduel van Ajax? Bereid je dan goed voor op je bezoek aan de Johan Cruijff Arena. Op deze pagina vind je alle informatie rondom de huisregels, bereikbaarheid en toegankelijkheid.

Huisregels

Voordat je koers zet richting de Johan Cruijff Arena, is het goed te weten dat het stadion zijn eigen huisregels heeft. Het volledige reglement vind je hier. wij lichten hieronder de belangrijkste punten uit:

 • De deuren van het stadion gaan altijd twee uur voor de wedstrijd open;

 • Het meebrengen van (alcoholhoudende) dranken en/of eten is verboden;

 • In het stadion is het alleen mogelijk met pin te betalen;

 • Je mag geen vuurwerk in het bezit hebben en/of vuurwerk afsteken;

 • Gooien met voorwerpen en/of vloeistoffen is niet toegestaan;

 • Tegen wangedrag, geweld en overlast wordt opgetreden;

 • Bezoekers worden soms bij de ingang gefouilleerd;

 • Tassen groter dan A4-formaat (30 cm x 21 cm x 10 cm) mogen niet mee naar binnen.

In het stadion zijn géén kluisjes aanwezig. Gelukkig vind je op een steenworp afstand van de Johan Cruijff Arena (bij de Ziggo Dome) een vestiging van Lockerpoint. Daar berg je tegen betaling je bagage en bezittingen veilig op in een van de ruime lockers.

Bereikbaarheid

De Johan Cruijff Arena is op verschillende manieren te bereiken, bijvoorbeeld per auto, openbaar vervoer, fiets of lopend. Gebruik dit handige tooltje om jouw reis richting het stadion te plannen, of check onderstaande informatie.

Parkeren
Je auto parkeer je in de omgeving van de Arena. Er zijn verschillende parkeerterreinen waarop je terecht kan. We verzoeken je niet in de woonwijken in Amsterdam Zuidoost te parkeren. Een parkeerticket schaf je in de digitale ticketshop van Ajax of via deze website aan.

Fiets en motor
Er is een fietsenstalling op het voorplein van de Villa Arena, tegenover hoofdingang E van de Johan Cruijff Arena. Tijdens evenementen zet je hier jouw fiets of brommer neer tegen een tarief van twee euro. Je motor kun je kwijt op het trottoir van P6.

Openbaar vervoer
De Johan Cruijff Arena ligt op vijf minuten lopen van station Amsterdam Bijlmer Arena, waar treinen, metro’s en bussen stoppen. Vergeet voordat je op pad gaat niet je ov-chipkaart mee te nemen of om een e-ticket aan te schaffen.

Je weg vinden naar het stadion? Gebruik Wizzymaps, waarop alle parkeerplaatsen, ingangen, fietsenstallingen, stations en taxistandplaatsen worden aangegeven.

Toegankelijkheid

Om je makkelijk door het stadion te bewegen, maak je gebruik van verschillende roltrappen. Afhankelijk van jouw ingang gaan deze tot de eerste of tweede ring.

Verder zijn er liften aanwezig voor bezoekers die moeite hebben met lopen of in een rolstoel zitten. De liften gaan naar het hoogste niveau. Ze zijn te vinden bij hoofdingang E en de ingangen aan doelzijden B en H. Wil je tijdens jouw bezoek gebruikmaken van de liften? Neem dan contact op met de Johan Cruijff Arena.

Rolenlift

Stadionplattegrond

Arena Plattegrond Website

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

 • Voorrang bij kaartverkoop

 • Tijdens evenementen dichtbij spelers

 • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >