Kasper Dolberg had het vizier in Warschau niet op scherp. © Pro Shots

Het is Ajax niet gelukt om een goed resultaat mee te nemen uit Warschau. Ajax was simpelweg te slordig tegen Legia om te winnen. Daardoor moet het volgende week in de Arena nog flink aan de bak. Maar voor nu hebben we eerst nog zes dingen die ons opvielen bij Legia Warschau - Ajax (0-0).

Kans voor Tete
Veltman was ziek, daardoor kreeg Tete de kans als rechtsback. Een reden om hem extra in de gaten te houden. En hij scoorde zeker een voldoende, al oogde hij vooral in het begin wat onwennig. Dat maakte de verdediger in de zestigste minuut helemaal goed door met een sliding de bal van de lijn te glijden. Vanaf dat moment ging hij ook met meer durf spelen. Maar twee keer was hij ook net te fel wat hem op een geel-rode kaart kwam te staan. Een prima wedstrijd met een vervelend einde.

Lawaai
Hadden we maar oordopjes meegenomen. Het begon met de Poolse variant van Bloed, Zweet en Tranen. Op standje maximaal uit de boxen. Vervolgens gingen de Legiasupporters ook op standje maximaal. De zevenhonderd meegereisde Ajacieden lieten gelukkig ook regelmatig van zich horen. Als de Amsterdam Arena over een week net zo veel decibellen produceert als Stadion Wojska Polskiego is Ajax al een heel eind.

Kom op met die doellijntechnologie
Achtste minuut, Klaassen kon van een meter of negen schieten. Hij deed dat met buitenkant voet zo hard dat keeper Malarz met bal en al over de doellijn leek te gaan. We veerden al op. Maar de keeper stopte zijn val net voor de lijn. Althans, zo besloot het Spaanse zestal (!) dat de leiding had over de wedstrijd. In plaats van lijnbewakers zien we in Europa liever doellijntechnologie.

Weer veel kansen nodig
Het is een terugkerend probleem, Ajax heeft al heel 2017 veel kansen nodig om tot doelpunten te komen. De grootste kans werd gemist door Dolberg. Hij kreeg vlak voor rust de bal op een presenteerblaadje van Amin Younes, Dolberg hoefde ‘m er alleen maar in te schuiven maar de bal ging over. Omdat de minder grote kansen ook niks opleverden, bleef de brilstand op het bord staan.

Achterste linie slordig
We hebben ons best gedaan een verdediger bij Ajax te vinden die geen kans van Legia heeft ingeleid. Was niet te doen. Sinkgraven, Viergever, Sánchez en Tete gingen allemaal minimaal een keer in de fout. Daar kunnen we maar een stempel op plakken: slordig. Want Legia is echt geen wereldploeg, daar hoef je niet zo veel kansen tegen weg te geven. Gelukkig had Ajax Onana op doel staan, waar nodig redde hij de mannen voor hem.

Wel heel kort debuut Kluivert
Na zijn competitiedebuut was het nu tijd voor het Europese debuut van Kluivert, het talent kwam in het veld voor Traoré. Hij liet leuke dingen zien in de korte tijd die hem was gegeven, want na de rode kaart van Tete werd hij weer naar de kant gehaald. Westermann werd als slot op de deur ingebracht. Dat is vooral sneu voor Kluivert.

Reacties