Soms moet je als club ook groots kunnen verliezen. Grote clubs kunnen niet altijd alles maar winnen. Hoe je omgaat met een nederlaag bepaalt dan hoe je erop staat bij de rest. Nou, Schalke 04 staat er prima op. De club liet na de verlenging Three Little Birds door de luidsprekers schallen.

Zo'n beetje iedereen dacht na de 3-0 van Schalke dat het was beslist. Over en uit voor Ajax, zijn we er toch weer ingetuind. Niets daarvan! De Ajacieden weigerden met de witte vlag te zwaaien. Alles wat Nick Viergever aanraakte veranderde in goud, zelfs in de 111e minuut.

Hoe verschrikkelijk moet het zijn om zo te verliezen? We kunnen het vragen aan de supporters van Schalke, die weten hoe het valt. Beter dan wij Ajacieden. Wij stonden te feesten. En af en toe even op adem te komen.

Zo ook toen het eerste feestje met de spelers was gevierd. Even juichen. Heuj, heuj, heuj! En dan sta je even om je heen te kijken: wat is hier gebeurd? Want als Duitsers hun wonden likken, reken dan maar dat er iets is gebeurd. 

Daarom was het grote klasse dat Schalke uitgerekend op dat moment een cd'tje van Bob Marley besloot op te zetten. Three Little Birds, Don't Worry en van die dingen! Nu hebben we ons deze donderdag vooral juist wel heel erg druk gemaakt, maar dat is voor het verhaal niet zo leuk.

Gelukkig is het een en ander op video vastgelegd. De Duitsers druipen af, de 2700 Ajacieden pakken hun momentje. Heel mooi!

Reacties