Zo dus, met Ajacieden naar de klassieker in de Kuip. Vanaf volgend seizoen weer? © Pro Shots

We berichtten eerder vandaag al over het overleg tussen Ajaxdirectie en supportersgroeperingen, op 5 oktober in de Arena. Naast technisch beleid ging het logischerwijs ook over belangrijke supportersonderwerpen, zoals uitfans bij de klassieker.

De Ajaxdirectie werd vertegenwoordigd door Marc Overmars en door Rutger Arisz. Laatstgenoemde is operationeel directeur. Aan hem werd de vraag gesteld hoe het staat met uitsupporters bij de klassieker en ADO Den Haag. “Er is sowieso met beide clubs hierover contact. Beide clubs lijken op het standpunt te zitten dat er vanaf volgend seizoen over en weer er weer met uitsupporters de wedstrijden mogen worden bezocht.”

Dat zijn goede berichten uit de directiekamer. Ook over open trainingen. “Ajax meldt dat er in de herfstvakantie twee open trainingen worden gepland. Ajax wil ook in het voorjaar een aantal open trainingen faciliteren.” Zodra we data en tijden hebben, horen jullie die van ons.

De 3 euro servicekosten bij aanschaf van wedstrijdkaarten voor Ajax, al jaren een doorn in het oog van supporters, verdwijnt. “Ook daar was behoorlijke kritiek op vanuit de achterban,” lezen we in de tekst.

De groeperingen doen in de publicatie ten slotte een beroep op de club meer uitleg te geven over het beleid. “Verzoek is om beter en meer te communiceren naar de achterban. Leg dingen uit! Zodoende voorkom je onjuistheden of berichtgeving in de media die niet juist is en op de tribune een eigen leven gaat leiden.”

Supportersvereniging Ajax steunt bovenstaande punten volledig en blijft actief bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de club en haar achterban.

Lees het volledige verslag van het overleg bij AFCA Supportersclub op Facebook.

Reacties