Behalve niet welkom worden Ajacieden nu ook structureel uitgesloten van overleg. © Pro Shots

Geachte mevrouw Krikke,

Wij zijn niet boos, wij zijn teleurgesteld en dat was bij mij vroeger thuis vele malen erger dan boos zijn.

U heeft bepaald dat wij als Ajaxsupporters niet welkom zijn bij de wedstrijd in het KNVB-bekertoernooi tussen Scheveningen en Ajax. U heeft ook nog eens vastgesteld dat – in het kader van de veiligheid – dit duel in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag moet worden gespeeld.

Deze besluiten nam u na overleg met uw politie-eenheid, het OM en de amateurclub Scheveningen, zo begrepen wij uit uw toelichting. Wij als belanghebbende partij zijn bij dat besluit niet betrokken geweest. Op geen enkel moment heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente Den Haag en Supportersvereniging Ajax. Sterker nog; geplande overlegmomenten zijn twee keer afgezegd. Ook de club Ajax heeft u niet gesproken en slechts een mededeling gedaan, blijkt uit uw toelichting.

Blijkbaar heeft u zelf de wijsheid in pacht deze wedstrijd zonder uitsupporters te laten spelen, net zoals de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Ajax in de competitie, drie dagen voor het bekerduel. Twee keer binnen drie dagen zijn Ajaxsupporters niet welkom in de Hofstad; waar zoals u zelf zegt -  het veiligste stadion van Nederland staat.

Nu gaat het ons niet eens zozeer om deze twee wedstrijden. Het gaat ons om het precedent dat u hiermee schept en het feit dat u ons structureel uitsluit bij overleggen over ons, de Ajaxsupporters.

Uiteraard heeft u de verantwoordelijkheid voor de openbare orde en veiligheid in een stad waar zelfs het Internationaal strafhof, ons parlement en vele ambassades zijn gevestigd. De stad ook waar eerder een internationale nucleaire top is georganiseerd. Dit lijkt ons een zware en verantwoordelijke taak.

Bij die zware taak doet praten met direct belanghebbenden geen pijn. Sterker nog; dat kan nieuwe inzichten brengen en uiteindelijk oplossingen. In dit geval kiest u ervoor om over ons te praten en niet met ons. Wij kennen u nog als verstandig raadslid en wethouder in Amsterdam, waar u vaak in gesprek ging met Amsterdammers, dit kunt u toch niet vergeten of verleerd zijn?

De club Scheveningen heeft meteen uitgesproken haar naam als voortreffelijke gastheer eer te willen aandoen. U daarentegen begaat op dit moment wat ons betreft een enorme flater. Maar het is nooit te laat: wij roepen u op met ons in gesprek te gaan en samen te zorgen dat wedstrijden als deze in de toekomst een feestje kunnen worden. Laten wij in kansen denken in plaats van in problemen. Wij bedenken vaak voor een probleem een oplossing en verzinnen niet voor een probleem een nieuw probleem.

Zonder dialoog is uw publieke functie en taak een farce!

Met sportieve groet,
Supportersvereniging Ajax

 


Fabian Nagtzaam
Directeur-bestuurder

PS; Mevrouw Krikke, weet dit: voor de KNVB, voor supporters én dus voor het voetbal wordt het bijna niet treuriger. Een halfleeg stadion, op kunstgras, zonder uitsupporters… Tot zover de charme van het bekertoernooi!

Reacties