Verbazing alom, niet in de laatste plaats bij de gewisselde Kluivert zelf. © Pro Shots

Tsja, 0-0 op bezoek bij Legia Warschau... Wat zullen we er eens van vinden? Teleurstellend toch wel. Je mag verwachten dat Ajax een ploeg als Legia Warschau opzij zet, maar in Polen lukte dat niet. Laten we hopen dat we er volgende week nog niet van kunnen maken.

Ajax had het best verdiend om te winnen, sowieso om te scoren. Davy Klaassen volleerde de bal ook wel degelijk over de lijn, maar de keeper speelde het zo slim dat de vijfde, zesde, zevende of achtste man het niet ziet, valt er niets tegen te beginnen.

Er waren nog wel een paar kansjes, maar die kon Legia net zo goed claimen. Als Davinson Sánchez en Andre Onana de uitblinkers zijn, zegt dat iets over de aanval van Legia en net zo goed over de verdediging van Ajax, die wel degelijk aan de bak moest.

Het deed al met al iets te veel denken aan een Europees potje onder Frank de Boer, maar het goede nieuws is dat Peter Bosz nog een return voor de boeg heeft. Laten we hopen dat het Bosz, zoals dit seizoen vaker gebeurt, beter vergaat dan de kampioenenmaker.

De foto's zijn van Pro Shots.

Als jij ook een mening hebt over de beste speler aan Ajaxzijde, op basis van het uitduel met Legia, dan zijn we benieuwd. Geef op onze speciale wedstrijdpagina door wie jouw Ajacied van de Wedstrijd is, dan houden wij de score bij!

Reacties