Geheel verwacht, maar alsnog onverwacht, viert Ajax keihard feest! © Pro Shots

Gelsenkirchen is saai... Dat idee hadden we na het loten van Schalke 04 en halverwege de awayday. Even dachten we zelfs dat Gelsenkirchen ons Waterloo werd. Maar wat blijkt? Gelsenkirchen is fantastisch! We hebben zelden zo'n feest gevierd als in dit Duitse gehucht.

Schalke-uit had de vergeten return moeten worden. Zo eentje die je morgen alweer bent vergeten, omdat de loting voor de halve finales van de Europa League wordt verricht. Er werden al volop herinneringen gesmeed tijdens de heenwedstrijd. Negentig minuutjes overleven en door.

Het liep iets anders. Helemaal anders zelfs. Wat lange tijd een gitzwarte avond leek te worden voor een ieder met een Ajaxhart, bleek plots het walhalla. Dankzij Nick Viergever! Inderdaad, Viergever!  Wat een ongelooflijke wedstrijd heeft die man gespeeld. Hij was werkelijk overal.

Het is zo'n beetje alleen aan Viergever te danken dat de schade beperkt bleef tot wee treffers van Schalke. Hij zat overal tussen, pakte alle ballen af en maakte volop aanvallen onschadelijk. Toen gebeurde het onmogelijke: een onderschepping van Viergever werd gepromoveerd tot doelpunt!

Het doelpunt dat Aajcieden overal dronken van geluk maakte, het doelpunt dat toegang gaf tot de laatste vier van de Europa League, het doelpunt waar we nog jaren over napraten, het doelpunt... Gewoon het ultieme doelpunt. Gelsenkirchen is fantastisch!

Het fotoverslag bestaat uit foto's van de Brouwer en Pro Shots.

Als je klaar bent met foto's kijken, wat even kan duren omdat we groots uitpakken, is het zaak om even te stemmen op jouw Ajacied van de Wedstrijd. Viergever dus. We zijn vooral benieuwd met hoeveel procent hij de stemming wint. Je kunt je stem doorgeven via onze speciale wedstrijdpagina!

Reacties