Mede dankzij de familie Blind veroverde Ajax de derde ster. © Pro Shots

De finale van de Europa League wordt een heel bijzondere voor de familie Blind. Daley neemt het met Manchester United op tegen de club waar hij opgroeide en Danny vierde met Ajax talloze successen. Danny hoopt dat Daley wint.

Ajax versus Manchester United is een prachtig affiche, zeker als je bedenkt dat dit toernooi slechts het kleine zusje is van de Champions League. Zoiets vergeet je snel als er twee prachtige clubs beslissen wie de beker mee naar huis neemt.

De familie Blind heeft niet alleen een band met beide finalisten, Daley gaat proberen ten koste van Ajax de beker te pakken. Hoe gek moet dat zijn, als je zo’n beetje bij Ajax groot bent geworden terwijl je vader aanvoerder was.

“Daley heeft er een beetje tegenaan gehikt,” erkent vader Danny tegenover Het Parool. Maar dat was kort na de beslissingen in de halve finales, toen Daley er nog niet uit was of het leuk is om tegen Ajax te spelen.

En nu de eindstrijd echt lonkt, volgende week in Zweden, vindt Daley het vooral mooi, aldus zijn vader. “Een finale halen is al bijzonder, maar deze finale is voor Daley natuurlijk heel speciaal,” vervolgt Danny.

Uiteraard kan de vraag wie Danny support niet uitblijven: Ajax of zijn zoon? “Je gunt je kinderen het allerbeste. In alles. Dus ik hoop dat Daley de finale wint. Maar als dat niet lukt, kan ik daar vrede mee hebben, want dan is de cup voor Ajax.”

Om het nog ietsjes pikanter te maken: Danny en zijn vrouw zijn door Ajax uitgenodigd om de wedstrijd in Stockholm bij te wonen.

Reacties