Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Met welke selectie ging Ajax in 2008 naar Villa Park?

Ajax speelde in seizoen 2008/2009 al eens eerder in Europees verband tegen Aston Villa. De twee ploegen troffen elkaar destijds eenmalig in het Uefa Cuptoernooi. Dat gebeurde in Villa Park. Welke Ajacieden stapten in het vliegtuig?

04 maart 2024 - 12:00
Quiz Urby 1200
Zijn naam kun je alvast invullen! © Pro Shots

Een tamelijk kansarm Ajax ging op donderdag 23 oktober 2008 met 2-1 onderuit in Birmingham. Er was geen sprake van een return in Amsterdam. Ajax trof Aston Villa in de groepsfase met Hamburger SV, Slavia Praag en MSK Zilina. In groep F speelde iedereen eenmaal tegen elkaar. De loting bepaalde waar er werd gevoetbald.

Het eerste duel voor Ajax betrof meteen het bezoek aan Villa Park, een van de oudste stadions van Engeland. Aston Villa, een club met een rijke historie. Claret and blue, zo noemen ze in Engeland de kleurencombinatie van het klassieke tricot.

Maar goed, daar gaat deze quiz niet over. We zijn benieuwd of jij hebt onthouden wie trainer Marco van Basten meenam naar de andere kant van de Noordzee. We zoeken de basisspelers, de invallers én de niet ingezette spelers. Je krijgt vijf minuutjes de tijd.

Wordt de quiz niet goed weergegeven? Ververs dan de pagina. Daarmee is het euvel vaak meteen verholpen!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >