Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 11: afsluiten en opnieuw beginnen

Onze seizoenspecial ploft vanaf vrijdag 7 juni op de deurmat, exclusief bij leden van SV Ajax. Daarin blikken we terug, maar kijken we ook al een beetje vooruit. Zo maak je kennis met onze nieuwe trainer Francesco Farioli. Na het EK staat de sportieve teller weer op nul. Voorproefje!

05 juni 2024 - 19:13
Cover Brobbey 1200
Wat gaat hij doen deze zomer? © SV Ajax

De cover van ons laatste magazine dit seizoen is gereserveerd voor Brian Brobbey (22). Wat zien we? Een spits die nog een laatste keer achteromkijkt naar het seizoen? Een aanvaller die het shirt al uit heeft getrokken en na een voor hem goed verlopen EK hoopt op een nieuw avontuur? Of gewoon een relaxte gozer die zich blootgeeft in dit slotnummer, vlak voor aanvang van EURO2024 in Duitsland. “In principe mag ik niet weg.”

Dat Brobbey, met 22 doelpunten en 11 assists, door de bezoekers van ajaxlife.nl werd gekozen tot Ajacied van het Jaar wist je waarschijnlijk al. De spits eindigde ruim voor Steven Berghuis en Jorrel Hato. In dit nummer lopen we het complete klassement van punten scorende Ajacieden door, met een juryrapport van de Ajax Life-redactie. Van Sivert Mannsverk (één puntje) tot winnaar Brobbey.

Jorrel Hato werd op zijn beurt dus door de technische staf gekozen tot Talent van het Jaar. We onderwerpen de achttienjarige verdediger in deze editie aan een zestal verschillende stellingen. Onder andere over de EK-selectie van bondscoach Ronald Koeman. “Er zijn op mijn positie genoeg goede spelers die veel vaker bij de selectie zaten. Ik verwachtte dus niets.”

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 11 en puzzel jezelf naar nieuwe uitshirt!

Op 17 juni opent in Nederland de transferwindow. De laatste twee edities waren in de Johan Cruijff Arena turbulent, op z’n zachtst gezegd. Behalve dat Ajax een duiventil bleek, ging het dit seizoen vaker dan voorheen over de waarde van spelers. We doken in het verhaal áchter de transfersom. Hoe bepaal je het juiste bedrag? Hoe voorkom je als club dat je te veel betaalt? Bestaat het prijsopdrijvende ‘Ajaxsausje’? “Eén slecht seizoen is geen reden om de marktwaarden naar beneden bij te stellen.”

Zoals gezegd stelt Francesco Farioli zich in dit nummer voor. Dat deed hij tijdens een rondetafelgesprek met clubvolgers, waarbij Ajax Life uiteraard present was. Monoloog van Ajax’ gedreven, ruimdenkende, veeleisende en nieuwsgierige nieuwe hoofdtrainer. “Ik ben heel nieuwsgierig hoe spelers terugkomen van hun vakantie of EK.”

Dave Vos werd door de beleidsbepalers bij Ajax doorgeschoven als één van Farioli’s assistent-trainers binnen een verder nieuwe technische staf ‘van buiten’. De Amstelvener loopt al sinds 2010 rond bij Ajax en blikt in deze editie terug op wat hij zijn moeilijkste seizoen ooit noemt. Verder vertelt hij over zijn kennismaking met Farioli. “We zijn beiden bezeten van voetbal.”

Een week voor het EK begint, is het de hoogste tijd een ellendige periode af te sluiten. Dat er richting het nieuwe seizoen op allerlei vlakken veel moet gebeuren, begrijpt iedereen met een Ajaxhart. Dat is niet voor het eerst. Een kwart eeuw geleden klom Ajax ook uit een sportieve crisis. Voor ons genoeg reden Menno Pot te vragen anno 2024 een parallel te trekken met die eerdere (succesvolle) hersteloperatie. Zijn er gelijkenissen? Of niet?

In tegenstelling tot de mannen, mag Ajax Vrouwen terugkijken op een seizoen met meerdere hoogtepunten, zoals de indrukwekkende Champions Leaguetour met sfeervolle wedstrijden in de eigen Johan Cruijff Arena en de bekerwinst. Aanvoerder Sherida Spitse neemt ons mee door het seizoen. “Ik denk niet aan stoppen. Ook niet na volgend seizoen.”

Verder vind je in dit seizoennummer wat je daarin mag verwachten: statistieken, een seizoenquiz, foto’s van opmerkelijke momenten. Het verenigingsjaar van SV Ajax in beeld, een interview met SV Ajaxdirecteur Fabian Nagtzaam, columns van Arco Gnocchi en Sonny Silooy, waarbij die laatste nog een ‘nieuwtje’ heeft.

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 11 valt vanaf vrijdag 7 juni op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Voor de agenda: het eerste magazine van 2024/2025 verschijnt op vrijdag 9 augustus.

Aanbevolen
Ajax Life 11: win Ajax Jaarboek, biografie Lerby of ander tof boek

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >