Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rijen tot parkeerplaats bij uitverkocht oefenduel tussen Ajax en Rangers

Ajax speelt op zaterdag 13 juli om 16.00 uur een oefenduel met Rangers FC. De wedstrijd wordt voor publiek gespeeld bij voetbalvereniging WHC in Wezep. Navraag leert dat de confrontatie op Sportpark Mulderssingel is uitverkocht. De verkoop liep storm.

02 juli 2024 - 12:10
Oefen 1200
Dit soort beelden maken blij. © De Brouwer

“Het was een stormloop. Van de vierduizend kaarten zijn de laatste twintig per mail verkocht. Daarmee zijn we uitverkocht.” Aan het woord is Dennie Mulder, hoofd wedstrijdorganisatie van WHC Wezep. Hij is trots dat zijn club weer gastheer mag zijn voor een wedstrijd tussen twee grote clubs in het voetbal, zo vertelt hij aan Ajax Life.

“We organiseerden vier verkoopdagen in onze kantine. In die periode vlogen er zo’n 3900 kaarten over de toonbank. De eerste twee dagen was er een exclusieve verkoop voor eigen leden. Daar hebben we er 1100 van en 80 procent kocht kaarten. De verkoop op de eerste dag begon om 19.00 uur. Om 18.00 uur stond er al een rij. Uiteindelijk stonden er mensen tot aan onze parkeerplaats!”

Aanbevolen
Ajax oefent tijdens trainingskamp tegen Al-Wasl en Olympiakos

“De maandag erop gooiden we de verkoop open voor iedereen,” vervolgt Mulder. Dat heeft hij geweten. Mensen kwamen uit het hele land en zelfs erbuiten. “Er kwamen mensen deze kant op vanuit Groningen tot aan Maastricht. Ook uit Duitsland. We kregen eveneens vanuit Schotland aanvragen. Dat geeft wel aan hoe Ajax en Rangers bij mensen leven. Inmiddels is de wedstrijd uitverkocht. We vinden het als club geweldig om gastheer te zijn.”

Voor WHC is het zeker niet de eerste keer dat het topclubs ontvangt. Dat speelde ook mee in het oordeel van burgemeester Tanja Haseloop-Amsing om een voor publiek toegankelijke wedstrijd goed te keuren. “Onze burgemeester heeft lef getoond en daarom kan het doorgaan. Complimenten voor haar. We ontvingen in het verleden best veel profclubs, zoals Galatasaray, Fenerbahce en al eerder Rangers. Ons voordeel is dat we zo veel ervaring hebben. Dat hielp in de gesprekken met de gemeente.”

“We vinden het fantastisch dat we deze wedstrijd voor Ajax mogen organiseren. Als dit goed verloopt, hopen we dit vaker te kunnen doen. Zeker met publiek, want te vaak zijn dit soort wedstrijden besloten. Nu niet en dat is geweldig.”

Volledig oefenschema Ajax

  • Vrijdag 5 juli, 14.00 uur: Ajax - PEC Zwolle (besloten)
  • Dinsdag 9 juli, 18.30 uur: Ajax - Sint-Truidense V.V.
  • Zaterdag 13 juli, 16.00 uur: Ajax - Rangers FC
  • Donderdag 18 juli, 18.30 uur: Ajax - Al-Wasl FC
  • Vrijdag 19 juli, 15.00 uur: Ajax - Olympiakos (besloten)
Aanbevolen
Voeg speelschema Ajax met enkele klikken toe aan je agenda!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >