Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn benadrukt belang van laatste training voor buitenlandse spelers

Een groot deel van de selectie maakt zondag hun eerste klassieker mee. Ook voor Maurice Steijn wordt het zijn eerste Ajax - Feyenoord. De coach kijkt niet alleen ongelofelijk veel uit naar de wedstrijd, maar ook zeker naar de laatste training.

22 september 2023 - 12:35
Steijntraining800
Deze plaatjes gaan we zaterdag weer zien. © De Brouwer

Ajax deed deze zomer een flink jasje uit wat betreft spelers met klassiekerervaring. Jongens als Davy Klaassen, Dusan Tadic en Jurriën Timber kwamen meerdere keren in actie tegen Feyenoord. Zij wisten precies waar de wedstrijd van het jaar voor staat en brachten dat over naar de spelers die daarin minder ervaring hadden. 

Het roept de vraag op voor wie Steijn die rol nu ziet weggelegd. “Sowieso voor Richard Witschge en Hedwiges Maduro,” zo antwoordt de trainer op vragen van Ajax Life. “Het is natuurlijk een heel jong en nieuw team. Het groepje wat weg is, heeft meerdere klassiekers gespeeld. Maar ook voor hen is het ooit de eerste keer geweest.” 

“In dat opzicht hoop ik dat een aantal volwassen jongens opstaan,” vervolgt Steijn. “Jongens als Brian Brobbey, Kenneth Taylor en Steven Bergwijn speelden ook al vaker klassiekers. Voor mij is wel de eerste keer, maar ik heb gelukkig mensen in mijn staf die dit al eens hebben meegemaakt.”

Aanbevolen
Steijn prijst op elkaar ingespeelde defensieve linie van Feyenoord

Zoals de trainer zelf al aangeeft, maakt ook hij zondag zijn klassiekerdebuut. Wat betekent deze wedstrijd voor hem? “Natuurlijk is dat mooi! Ik kijk er heel erg naar uit en heb er ongelofelijk veel zin in. Zeker omdat het een thuiswedstrijd is, met het publiek erachter.” 

Steijn krijgt zaterdag al een voorproefje, als de laatste training op het programma staat. “Zeker voor de buitenlandse jongens is dat goed. De Nederlandse spelers weten wat de klassieker betekent. Met supporters die de ploeg naar grote hoogte kunnen stuwen, is die training zeker een extra stimulans. Het benadrukt nog eens extra waar het zondag om gaat.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >