Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Reactie SV Ajax op datum uitspelen klassieker en verplaatsen Volendam-thuis

De KNVB heeft het onzalige plan opgevat om de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord woensdag 27 september om 14.00 uur uit te laten spelen. Op deze dag stond juist de wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam op het programma.

25 september 2023 - 16:20
Reactie SV Ajax 1200
Volendam-thuis moet niet worden verplaatst. © De Brouwer

We zijn hier als Supportersvereniging Ajax pertinent op tegen. De verplaatsing van de wedstrijd tegen Volendam dupeert sowieso de uitsupporters van de bezoekende club. Daarnaast gaat het ten koste van duizenden losse kaartkopers en tienduizenden seizoenkaarthouders van Ajax.

Al deze supporters hielden in hun agenda rekening met deze wedstrijd. De wedstrijdorganisatie is al opgetuigd. Alle stewards, het cateringpersoneel, de veiligheidsmensen en de vrijwilligers die horen bij de wedstrijdorganisatie, zijn al ingehuurd. Supporters maakten plannen, namen vrij van hun avonddienst en gingen uit van de wedstrijd op woensdagavond.

Aanbevolen
Restant klassieker wordt woensdag uitgespeeld zonder publiek

We hebben geprobeerd in contact te komen met de KNVB. We blijven dit ook proberen. Tot op heden helaas zonder resultaat, aangezien niemand binnen de Zeisterbossen zijn of haar telefoon opneemt. Supportersvereniging Ajax is niet gekend in deze beslissing en betreurt dat ten zeerste.

Ook Ajax gaat als club niet akkoord met het voorstel van de KNVB. De club overweegt juridische stappen. Onze club is van mening dat het eerst mogelijke moment om Ajax - Feyenoord uit te spelen de eerste week van november is. Dan wordt een KNVB-bekerronde gespeeld waar Ajax en Feyenoord niet aan deelnemen.

Update
Inmiddels is de telefoon opgenomen in Zeist. We spraken met Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB.

De KNVB brengt als argumentatie in dat de wedstrijd tegen Feyenoord op sportieve gronden moet worden uitgespeeld. Hier zijn we het als SV Ajax mee eens. De KNVB stelt echter ook dat dit onder zoveel mogelijk gelijke omstandigheden moet gebeuren. En daarom op woensdag 27 september al.

Dit laatste zijn we niet met de KNVB eens. De voetbalbond gaat volledig voorbij aan de supportersbelangen van FC Volendam en Ajax. Om als supportersvereniging nog maar te zwijgen van de economische schade die alle betrokkenen leiden bij het op deze korte termijn verzetten van deze wedstrijd. Wat ons betreft leggen zowel Ajax als FC Volendam dit ‘bonnetje’ bij de KNVB, die deze keuze heeft gemaakt en daarmee verantwoordelijk is voor de buitenproportionele schade.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >