Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Adidas Football Icons-collectie nu verkrijgbaar

Denk jij nog vaak terug aan de jaren negentig? Het puntertje van Patrick Kluivert tegen AC Milan vergeten we nooit, maar we doelen in dit geval op de kledingstijl uit die tijd. Adidas presenteerde woensdag de nieuwe Football Icons-collectie.

01 maart 2023 - 11:07
Incons 1200
De nieuwe collectie hangt in de Ajax Fanshop. © Ajax Life

Ajax is een van de clubs voor wie deze replica kledinglijn is geproduceerd. Een voetbalshirt, een korte broek en een geweven trainingsbroek behoren tot de collectie. Het ontwerp is geïnspireerd op de karakteristieke kleding uit de jaren negentig, de Adidas Equipment-lijn en voetbalshirts uit die periode. We krijgen er WK ‘94-vibes bij.

We denken al snel aan felgekleurde sportkleding in de typische trainingspakkenstijl uit die tijd. Dat klopt aardig als we naar de foto’s kijken. Blauw is de dominante kleur, met wit-rood-witte vlakken erin verwerkt. Het is een stijl die Adidas in die periode vaker gebruikte, maar die we niet eerder zagen in een Ajaxvariant. Logisch, aangezien de club destijds in Umbrokleding voetbalde.

De Football Icons-collectie is niet alleen voor Ajax uitgebracht. De Amsterdammers behoren tot een rijtje geselecteerde clubs, waaronder bijvoorbeeld ook Arsenal, Bayern München, Juventus, Manchester United en Real Madrid vallen.

Je scoort de items in de Ajax Fanshops bij de Johan Cruijff Arena, in de Kalverstraat en in Bataviastad. Ook kun je terecht op de website van Adidas. Het voetbalshirt en de trainingsbroek zijn voor tachtig euro verkrijgbaar, terwijl voor de korte broek zestig euro moet worden neergeteld. Ben je lid van Supportersvereniging Ajax? Dan krijg je tien procent korting in de Ajax Fanshop. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >