Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor uitgeroepen tot Talent van het Jaar 2023: ‘Droom die uitkomt’

Een onverwachte verrassing voor Kenneth Taylor. De 21-jarige middenvelder stapte nietsvermoedend het trainingsveld af, toen hij hoorde dat hij is uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Door Jordy Haak
02 juni 2023 - 15:00

Een eervolle uitverkiezing, die Taylor niet zag aankomen. Hij wist niet dat individuele onderscheidingen ook werden toegekend in een jaar dat Ajax naast de prijzen grijpt. Zijn reactie was dan ook blij verrast, toen hij uit handen van John Heitinga – toen nog interim-trainer – de Marco van Basten Trofee kreeg overhandigd. Een prijs die beschikbaar is gesteld door Supportersvereniging Ajax.

“Dit is voor mij wel een droom die uitkomt. Sinds ik bij Ajax voetbal, zag ik veel spelers deze prijs winnen. Dan hoop je ooit zelf ook die eer te hebben,” vertelt Taylor. “Wauw, hier doe je het wel voor. Ik sta er misschien niet zo vaak bij stil, maar het is heel mooi dat ik al zoveel wedstrijden in Ajax 1 heb gespeeld. Dat is waar ik twaalf jaar lang hard voor heb gewerkt.”

Heitinga sprak Taylor bij de uitreiking lovend toe. Hij gaf hem ook een advies mee. “Dit was je eerste volledige seizoen in Ajax 1. Een leerzaam jaar, dat in golfbewegingen verliep. Je speelde meer dan dertig eredivisiewedstrijden en ging mee naar het WK. Dat zijn allemaal leermomenten. Je bent verkozen tot Talent van het Jaar. Deze prijs verdien je. Geef 'm een mooi plekje, maar zie het ook als motivatie. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de talenten die eraan komen.”

Aanbevolen
Berghuis uitgeroepen tot Ajacied van het Jaar 2023: ‘Heel trots’

De oud-trainer van Ajax hoopt dat Taylor in het nieuwe seizoen een volgende stap in zijn ontwikkeling kan zetten. Daar sluit de middenvelder zich volledig bij aan. “Het was mijn eerste seizoen als basisspeler, maar het voelt niet echt als een geslaagd jaar. Dat komt uiteraard doordat we geen kampioen zijn geworden. Of het nu tegen een topclub is of tegen de nummer laatst, ik had nog beslissender willen zijn.”

Dat neemt niet weg dat hij de individuele prijs als een stukje waardering van de staf ziet. Taylor kwam dit seizoen tot 44 wedstrijden in de hoofdmacht. Daarin scoorde hij negen goals en gaf hij vier assists.

“Ik denk dat ik de Marco van Basten Trofee heb gewonnen omdat ik persoonlijk best een mooi jaar had. Met goede en slechte fases. Ik maakte mijn doelpuntjes en ging mee naar het WK, maar aan mijn verbeterpunten wil ik werken. Dus nog beslissender worden. Dat heeft niet alleen met goals en assists te maken, maar bijvoorbeeld ook met de opbouw.”

Of het volgende doel van Taylor is om volgend seizoen te worden verkozen tot Ajacied van het Jaar? “Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar het belangrijkste is het winnen van de schaal. Die mis ik nu gewoon.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >