Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Grillitsch keert terug op oude nest bij TSG Hoffenheim

Het avontuur van Florian Grillitsch in Amsterdam zit er alweer op. Hij sluit de deur van de Johan Cruijff Arena achter zich en keert transfervrij terug naar TSG Hoffenheim. Inderdaad, de club waar hij vandaan kwam toen hij naar Ajax vertrok.

27 juni 2023 - 11:06
Grillitisch 1200
Ajax en Grillitsch, het werd geen succes. © De Brouwer

Grillitsch werd in de zomer van 2022 eveneens transfervrij opgehaald in Duitsland. Dat gebeurde aan het einde van een stormachtige transferperiode voor Ajax. De 27-jarige middenvelder tekende een contract tot deze zomer, met een optie voor nog twee jaar. Van die optie wordt dus geen gebruik gemaakt. Niet zo gek, want Grillitsch kweekte vooral zitvlees op de reservebank.

Onder John Heitinga werd hij uiteindelijk nog wel gebruikt, maar een groot succes werd het niet. Beslissend was hij nooit tijdens de tien eredivisieduels waarin hij in actie kwam. Een assist of doelpunt noteerde hij niet. Los van de competitie kwam hij nog driemaal in actie in het KNVB-bekertoernooi en vijfmaal in de Champions League.

Aanbevolen
Grillitsch was bij Ajax fascinerend anoniem

Met Grillitsch leek Ajax vorige zomer een veelzijdige speler binnen te halen waar we een hoop plezier aan konden beleven. Een transfervrij buitenkansje, maar de belofte werd niet ingelost. Dat is ook lastig als je weinig minuten krijgt. Zeker onder Alfred Schreuder bleef Grillitsch een soort van goed bewaard geheim.

Zijn tijd bij Ajax werd niet wat Grillitsch ervan hoopte, maar spijt heeft de Oostenrijker niet. Hij liet een aantal keer optekenen dat Ajax op dat moment de juiste stap was en dat hij ondanks alles een betere en volwassenere speler is geworden. Toen hij eenmaal speeltijd kreeg onder Heitinga, was het ook zoeken naar ritme.

“Ik ben niet gewend om zo lang niet aan voetballen toe te komen. Het is gewoon weer even wennen als je voor het eerst sinds maanden weer negentig minuten speelt. Het is geen makkelijk jaar, maar dat is het voor niemand bij Ajax,” gaf hij eerder al aan in gesprek met Ajax Life.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >