Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kudus denkt laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld

Mohammed Kudus denkt zijn laatste wedstrijd voor Ajax te hebben gespeeld. Afgeleid door alle transferperikelen was hij tijdens Ludogorets-uit (1-4) in ieder geval niet, want de Ghanees tekende voor een hattrick.

24 augustus 2023 - 23:21
Kudus Goed 1200
De bal mag met Kudus mee naar huis. © Pro Shots

In de afgelopen dagen werd al gerept over een akkoord tussen Ajax en West Ham United over de transfer van Kudus. We vroegen ons dan ook hardop af of de rechtsbuiten zijn laatste minuten in het wit-rood-wit al had gemaakt. Toch verscheen hij tegen Ludogorets ‘gewoon’ aan de aftrap.

Met drie goals had hij een groot aandeel in de ruime zege van zijn ploeg. Daarmee staat Ajax met anderhalf been in de groepsfase van de Europa League. “Dit was mijn eerste hattrick, maar ik denk dat ik in zijn totaliteit wel betere wedstrijden voor Ajax heb gespeeld,” bleef hij bescheiden voor de camera van RTL 7.

De vraag over zijn naderende afscheid ging Kudus niet uit de weg. “Ik denk dat ik mijn laatste wedstrijd voor Ajax heb gespeeld. Zelf heb ik er geen controle over, maar we gaan het in de komende dagen zien.”

Aanbevolen
Gorter blij dat hij eindelijk kon uitblinken bij Ajax

Het is altijd even afwachten hoe spelers omgaan met transfergeruchten rondom hun persoon, maar Kudus leek daar in Bulgarije weinig moeite mee te hebben. Maurice Steijn zei voor de wedstrijd al dat hij op de trainingen de afgelopen dagen de beste Kudus tot op heden had gezien. Het bleken geen loze woorden van de trainer.

“West Ham is een mooie club, maar ik wacht af of het definitief tot een akkoord komt. Tot die tijd moet ik mijn werk op het veld doen. Ik leef in het hier en nu. Daar ligt mijn focus. Op de trainingen en de wedstrijd. Totdat een transfer rondkomt, geef ik alles voor Ajax.”

Tot slot kreeg Kudus de vraag wat hij het meest gaat missen aan Ajax. “Die vraag beantwoord ik pas als alles definitief is,” sloot hij wijselijk af.

Aanbevolen
Steijn: ‘Ze konden Gorter alleen maar vanaf elf meter verslaan’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >