Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Geen strakke gezichten en gedoe op gastvrij Anfield

Iedere reislustige Ajaxsupporter heeft ervaring met het betreden van buitenlandse stadions. Dat dit niet altijd even vriendelijk gaat, weten we inmiddels. Hoe anders was die ervaring in Liverpool. Rond Anfield lieten autoriteiten zien hoe het ook kan.

14 september 2022 - 11:37
Blog 1200 (1)
Totale ontspannenheid bij betreden uitvak op Anfield. © Ajax Life

Rond het stadion van The Reds liepen supporters van Ajax en Liverpool door elkaar heen. Als Ajacieden konden we zelfs de eigen spelersbus onthalen. Daarna was het een simpel loopje naar het uitvak. Er hingen diverse bordjes met ‘Welkom AFC Ajax fans’. Het lijkt niks, maar het is prettig.

Dit keer geen grote politiemacht of iets. In elk geval niet zichtbaar. Wel veel stewards, maar die vormden zowat een erehaag. Iedereen groette vriendelijk. Geen strakke gezichten. Geen spanning. Geen stress. Geen gedoe. Gewoon met je kaartje naar binnen. Het ging soepel tot en met. Dat verdient een groot compliment.

Na de nipte, maar terechte 2-1-nederlaag, was het niet anders. Na kort te zijn vastgehouden, gingen de deuren open. We konden alle kanten op die we wilden. Geen begeleiding van politie. Nergens blauwe zwaailichten of intimiderende robocops. Ajacieden konden gewoon de pubs in rondom het stadion.

Aanbevolen
Dit is ons XL-fotoverslag van Liverpool - Ajax

Op de terugweg naar ons gehuurde arbeidershuisje zagen we Ajaxsupporters ‘Three Little Birds’ zingen in een Liverpoolpub. Op een podium en met een microfoon. Het zijn blijmakende tafereeltjes.

Het is eigenlijk jammer dat het me zo hard opviel. Aan deze ontspannen gang van zaken ben ik simpelweg niet meer gewend, terwijl het eigenlijk normaal zou moeten zijn.

Een dag na de wedstrijd spraken we een aantal agenten. Ze vroegen hoe we het allemaal hadden ervaren. Ze leken blij met ons antwoord en gaven aan dat dit precies is waar ze op hopen. “We think this works the best,” aldus de agent.

Hoewel iedereen snapt dat dit niet overal kan, denk ik dat hij gelijk heeft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >