Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag lovend over mentaliteit Ajax: ‘Dat heeft de doorslag gegeven’

Ajax lijkt al een aantal weken op zijn tandvlees te lopen. Ja, er worden telkens drie punten gepakt, maar soepel gaat het allerminst. Toch legt Erik ten Hag na de zwaarbevochten 1-3-zege op FC Groningen de nadruk op het positieve aspect.

02 april 2022 - 19:48
Ten Hag Groaja 1200
Ten Hag hoopt de laatste duels in een vaste formatie te kunnen spelen. © Pro Shots

Als je puur kijkt naar de openingsfase van het duel in de Euroborg, dan kun je je vraagtekens zetten bij die uitspraak van Ten Hag. Opnieuw leken de Amsterdammers niet helemaal wakker. Er was een achterstand nodig voordat het besef doordrong dat het alarmfase 1 was. Toch kwam het uiteindelijk goed. Juist dat stemt de hoofdtrainer tevreden.

“Ik heb de ploeg niet voor Groningen hoeven waarschuwen. Ik ga uit van pro-activiteit en zo zijn we de wedstrijd ook aangegaan. In de openingsfase hadden we een aantal goede balveroveringen hoog op veld, maar we schakelden niet goed om en maakten verkeerde keuzes,” analyseert Ten Hag de eerste helft voor de camera van ESPN.

“Uit het niets kwamen we op achterstond, doordat het organisatorisch slecht stond. Dan moet je mentaliteit tonen en dat hebben we gedaan,” vervolgt Ten Hag, die zag dat zijn ploeg in de blessuretijd van de eerste helft tweemaal trefzeker was. Ook de bevrijdende derde treffer viel uiteindelijk in de extra tijd.

“Wat mij dat zegt? Je moet altijd tot het einde blijven doorgaan en acties afmaken. Dat hebben we duidelijk gedaan. Daarom zeg ik ook dat de mentaliteit de doorslag heeft gegeven,” herhaalt hij zijn woorden.

Aanbevolen
Tadic vindt dat hij behandeling van Groningenfans niet verdient

Tegelijkertijd beseft Ten Hag dat er verbeterpunten zijn. “Organisatorisch stond het niet goed en we kwamen de regels niet na. Dan krijg je problemen. Ik kan niet zeggen dat Groningen veel kansen heeft gecreëerd, maar na de 1-0 kregen ze nog wel één grote mogelijkheid. Gelukkig haalde Noussair Mazraoui de bal bij de tweede paal weg. Als je 2-0 achter komt, wordt het een heel moeilijk verhaal. Ook daar kunnen we mee omgaan, maar het is beter om het te voorkomen.”

In de resterende zes competitiewedstrijden moet het spel beter, om telkens als winnaar van het veld te stappen. Dat weet ook Ten Hag, die hoopt dat hij tijdens de apotheose van het seizoen wat vaker met een vaste formatie kan spelen.

“We hebben de laatste weken nogal wat wisselingen. Dan verdwijnen de automatismen. Ik hoop dat die snel terugkeren, door met een vastere formatie te spelen. Dan gaan we beter voetballen. Als we deze mentaliteit vasthouden, wat nodig is in deze fase van het seizoen, blijven de overwinningen komen. Maar het zal niet vanzelf gaan.”

Aanbevolen
Ajax wint na duel vol spanning van FC Groningen en dit valt op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >