Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaiber hoopt staartje van seizoen mee te kunnen pakken

Sean Klaiber is na een lang revalidatieproces weer terug op het trainingsveld bij Ajax. Door een zware knieblessure moest hij vrijwel het gehele seizoen aan zich voorbij laten gaan, maar de rechtsback hoopt nog een paar van de resterende potjes mee te kunnen pakken.

29 maart 2022 - 10:10
Klaiberterug800
Klaiber is terug en kan weer volop lachen. © AFC Ajax

Voordat het seizoen begon, raakte Klaiber al zwaar geblesseerd. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk scheurde hij zijn voorste kruisband. Een doemscenario voor de rechtsback, die bij zijn terugkeer in Amsterdam al snel onder het mes ging. Daarna was het een kwestie van revalideren en weer fit worden. 

“De eerste zes weken heb ik niks kunnen doen,” zo blikt Klaiber terug met het eigen clubkanaal. “Ik wil niet zeggen dat het een verloren periode is geweest, maar ik mocht helemaal niks. Dat was lastig. Thuis moesten ze alles voor me doen en ik moest overal naartoe worden gebracht.”

Ondanks dat Klaiber niet met zijn teamgenoten op het veld stond, probeerde hij in de kleedkamer wel een ondersteunende factor te zijn. Hoe? Vooral door positief te blijven, ook op de momenten dat het minder ging. “Ik probeer veel met de boys te lachen. Na een verliespartij kunnen ze zichzelf naar beneden halen, maar dat is totaal niet nodig.”

Aanbevolen
Huntelaar trapt nieuwe baan af met bezoek aan boze Bandé

Klaiber had tijdens zijn revalidatie veel steun aan Brian Brobbey, die eveneens in de lappenmand zat met een knieblessure. “Het was fijn dat ik mijn broeder op het veld had, dat ik met hem kon trainen en hem een beetje van het veld kon lopen,” zo lacht de rechtsback, die voelt dat hij sterker is geworden.

Na maanden aan de zijlijn te hebben gestaan, traint Klaiber weer mee met de groep. De verdediger zet grote stappen en gaat ook weer duels aan. “Als dat goed gaat, kan het snel gaan. Voor het herstel van de knie is het beter om mij op de voorbereiding van volgend seizoen te richten, maar zoals het nu gaat, hoop ik dat ik nog een paar potjes mee kan pakken.”   

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >