Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Meijaard sprak nog niet met Blind over terugkeer als commissaris

Keert Danny Blind terug als commissaris bij Ajax? Voorzitter Leen Meijaard ziet de oud-verdediger nog altijd als dé kandidaat met een schat aan voetbalknowhow. Dat aspect ontbreekt nu behoorlijk.

23 december 2022 - 08:54
Blind 1200
Blind senior in gesprek met Silooy. Keert hij terug in de RvC? © Pro Shots

Nu het WK voetbal achter ons ligt, wordt gekeken naar Blind. En ook naar Ajax. En dus ook naar Meijaard. Keert Blind terug als voetbalman binnen de Raad van Commissarissen? “We willen graag dat Blind terugkomt als voetbalcommissaris,” klonk het in november nog uit de mond van Meijaard. Die woorden sprak hij bij de aandeelhoudersvergadering.

Daar stelde Meijaard ook dat Ajax nog altijd zoekt naar een nieuwe technisch directeur. Al gaf hij ook aan dat hier geen haast bij is. Eerst moet Blind terug als commissaris. Dat is de volgorde. Een gesprek over een terugkeer is er echter nog niet geweest. Dat blijkt uit de woorden van Meijaard in Voetbal International.

“We kennen elkaar en spreken elkaar weleens, maar niet over de hete hangijzers bij Ajax,” aldus Meijaard, die aangeeft te verwachten dat een gesprek met Blind eerdaags wel zal volgen. “Over een mogelijke terugkeer kan ik alleen zeggen wat ik vorige maand op de aandeelhoudersvergadering heb gezegd; dat we een technische commissaris zoeken en binnenkort eens rustig gaan zitten met Blind.”

Aanbevolen
Top in 2022: Antony brengt Arena in extase met winnende goal in klassieker

Het klinkt allemaal niet heel stellig. Of zijn wij als supporters zo ongeduldig? Blind legde zelf zijn rol als commissaris neer om Louis van Gaal te helpen richting het WK in Qatar. Daarna zou hij weer terugkeren. Een vertrek was tijdelijk. Zo leek het althans, want ondanks dat Ajax graag verder wil met Blind, lijkt het dus geen formaliteit. Dat geeft ruimte voor allerlei speculaties.

Er speelt momenteel ook genoeg rond zoon Daley Blind. Volgens Meijaard hield Blind senior zich altijd afzijdig als het om dingen ging waar belangen met elkaar in conflict raakten. Dus ook als het Daley betreft. Meijaard: “De afspraak was van begin af aan duidelijk: ging het over Daley, dan maakte Danny geen deel uit van de vergaderingen. Hij is een rationeel mens, die dat begrijpt.”

Meijaard is in VI in elk geval onverminderd lovend over Blind senior: “We waren heel blij met hem. Hij is een uitstekende commissaris. En hij heeft niet meer de drang om zelf op de stoel van trainer of technisch directeur te gaan zitten. Dat maakt hem extra aantrekkelijk als commissaris.”

Aanbevolen
Flop in 2022: zwemmen zonder diploma na vertrek Overmars

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >