Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emotionele Blind heeft boodschap voor supporters: ‘Zorg dat Ajax Ajax blijft’

Daley Blind heeft gereageerd op zijn vertrek als speler van Ajax. Zijn contract tot de zomer van 2023 is in overleg met de club ontbonden. Daarmee vertrekt hij halverwege het seizoen. Dat laat hem niet onbewogen.

27 december 2022 - 23:17
Blind Socials 1200
Blind stelt met pijn in het hart te vertrekken. © De Brouwer

Wat er allemaal precies is voorgevallen tussen alle partijen? Het blijft nog altijd ietwat onduidelijk. Ook Blind zegt er niks over. Hij beperkt zich tot het volgende: “Dit is niet zoals ik mijn vertrek bij Ajax had voorgesteld, maar ‘door omstandigheden’ is het zo gelopen.”

Een clausule in het contract van Blind zou een rol hebben gespeeld bij het afscheid tussen club en speler. Volgens De Telegraaf zou het contract van de routinier bij het spelen van 24 duels dit seizoen onder dezelfde voorwaarden voor een jaar worden verlengd. Die vlieger is nu gevlogen en het wordt ongetwijfeld snel duidelijk wat de volgende sportieve stap van Blind wordt.

Aanbevolen
Blind blijft altijd Ajacied, maar is geen speler van Ajax meer...

Blind stelt in zijn bericht op socials dat hij afscheid neemt met pijn in het hart en tranen in de ogen. Hij vertelt hoe hij als zevenjarig jochie zijn eerste stapjes zette op De Toekomst. Wat spelen voor Ajax voor hem betekende, maar ook hoe moeilijk het was als supporters tegen hem waren. Dat hij sneller werd bekritiseerd dan anderen.

Een mix van emoties dus bij de vertrekkende Blind, die hoopt dat een passend afscheid van de fans nog zal volgen. “Ik ben net als jullie een Ajacied. Een kind en fan van de club. Het allermooiste vind ik dan ook – en er is niets dat mij trotser maakt dan het feit – dat ik het Ajaxshirt meer dan driehonderd keer voor jullie aan hem mogen trekken.”

Blind sluit zijn bericht af met de volgende woorden: “Zorg dat Ajax Ajax blijft. Jullie zijn Ajax. En vergeet dus nooit, wij zijn Ajax, wij zijn de beste! Tot ziens!”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >