Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag prijst ‘fantastische’ Álvarez: ‘Je ziet hem groeien’

Niet alleen Edson Álvarez zelf is blij dat hij afgelopen zomer in Amsterdam is gebleven. Ook Erik ten Hag prijst zich gelukkig dat hij nog altijd een beroep kan doen op de Mexicaan, die met de week beter lijkt te worden. ‘Ik vond hem fantastisch,’ aldus de hoofdtrainer na de 3-0-zege op FC Groningen.

Door Jordy Haak
26 september 2021 - 09:59
Alvarez Antony 1200
Er klettert regelmatig applaus van de tribunes voor Álvarez. © Pro Shots

We hebben het vaak over het Argentijnse gif van Nico Tagliafico en de onverzettelijkheid van Lisandro Martínez. Dat Latijns-Amerikaanse temperament bevalt ons wel en in dat rijtje strijders valt inmiddels ook Álvarez niet meer weg te denken. De middenvelder beschikt over een echt krijgershart en gaat voorop in de strijd. Steeds vaker klettert het applaus voor hem van de tribunes en zijn naam wordt tegenwoordig ook met enige regelmaat gescandeerd.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de geweldige ontwikkeling die de 23-jarige middenvelder doormaakt. Iets wat Ten Hag al eerder constateerde. “Ik vind het mooi dat jullie dit nu opmerken. Vorig jaar heb ik al vaker aangegeven dat je bij Álvarez duidelijk de progressie ziet. Ik denk dat nu iedereen dit waarneemt.”

Aanbevolen
Álvarez: ‘Ik ga elke dag naar de training alsof het de eerste is’

Álvarez komt heel wat minder houteriger over dan in zijn beginmaanden bij Ajax. Hij zit overal tussen en pikt steeds vaker een goaltje mee. “Edson heeft ontzettend veel counters onderbroken en zich in opbouwende zin zo goed aanspeelbaar gemaakt,” ziet ook Ten Hag. “De tegenstander moet echt inspanningen verrichten om daarop uit te stappen, waardoor spelers op andere posities weer vrijkomen. In de restverdediging en omschakeling was hij zo waardevol voor ploeg.”

Tegen FC Groningen brak Álvarez de ban door vlak voor rust de openingstreffer tegen de touwen de koppen. “Met zijn kopkracht kan ik hem als centrale verdediger inzetten, maar dus ook als aanvaller,” vervolgt de opgetogen hoofdtrainer. “Geweldig dat hij zo’n goal maakt.”

De groei van Álvarez heeft hij vooral aan zijn eigen inspanningen te danken. Regelmatig blijft hij langer op het trainingsveld hangen om wat extra werk te verrichten met skilltrainers als Gerald Vanenburg, Richard Witschge en Christian Poulsen. “Je ziet hem groeien. Dat heeft te maken met oriëntatie en techniek en is hartstikke mooi. Álvarez wil er ook heel veel tijd in steken. Hij heeft een geweldige mentaliteit en wil continu beter worden en winnen.”

Aanbevolen
Alleen maar blije gezichten in ons fotoverslag van Ajax - FC Groningen!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >