Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs blijft vol vertrouwen: ‘Mijn kansen komen wel’

Op vertrouwde bodem verscheen Perr Schuurs dinsdagavond weer eens aan de aftrap bij Ajax. De verdediger is ook tijdens zijn vierde seizoen in Amsterdam nog geen onbetwiste basisspeler, maar hij blijft vol vertrouwen. ‘Mijn kansen komen wel.’

Door Jordy Haak
22 september 2021 - 08:48
Schuurs Fortuna 1200
Schuurs startte tegen zijn oude club Fortuna Sittard in de basis bij Ajax. © Pro Shots

Voor Schuurs was het fijn om voor even terug te zijn in Sittard. Bij de club waar hij 59 officiële wedstrijden in de hoofdmacht speelde. Nu wil hij belangrijk worden voor Ajax, maar de 21-jarige verdediger heeft op zijn positie stevige concurrentie van Jurriën Timber, die zich als een komeet ontwikkelt. Juist in Zuid-Limburg haakte Timber af met buikgriep, waardoor Schuurs zijn kans kreeg.

“Ik hoorde tijdens de warming-up dat ik zou starten. Dat was ongeveer tien minuten voor de aftrap,” vertelde Schuurs op de persconferentie na afloop van het duel. “Met 0-5 winnen is niet slecht en als verdediger ben ik blij dat we de nul hebben gehouden. We hebben ook weinig weggegeven.”

Schuurs was afgelopen zomer één van de uitblinkers tijdens het EK met Jong Oranje en trok zijn sterke spel ook door tijdens de oefencampagne met Ajax. “In de thuiswedstrijd tegen Leeds United raakte ik in de eerste helft echter geblesseerd. Daardoor lag ik er 2,5 week uit. Een blessure komt nooit op een goed moment, maar deze was extra zuur.”

Aanbevolen
Ten Hag: ‘Goals zullen Kudus vertrouwen geven’

Dat beaamt Erik ten Hag. “Perr heeft in de voorbereiding alles gespeeld en had de pech dat hij tegen Leeds een blessure opliep. Als dat niet gebeurd was, was hij gestart in het duel om de Johan Cruijffschaal.”

Het liep anders en inmiddels ziet Schuurs dat Timber bijna wekelijks uitblinkt. “Jurriën speelt momenteel ijzersterk, waardoor Schuurs weer even achteraan in de rij moet aansluiten. Maar de afgelopen twee wedstrijden deed hij het naar behoren en hij heeft bij Jong Oranje al zijn enorme potentie laten zien,” aldus Ten Hag.

Is een verhuur in de winterstop dan wellicht een optie voor de geboren Limburger? “Nee,” is daarop het resolute antwoord van Schuurs. Hij gaat knokken voor zijn plekje bij Ajax. “Ik ben blij dat het met de ploeg goed loopt, want ik ben een echte teamspeler. Ik voel met fit en goed en moet mezelf laten zien wanneer ik nodig ben. Uiteindelijk bepaalt de trainer wie er speelt, maar zoals je tegen Cambuur en Fortuna zag, ga ik mijn minuten wel maken. We spelen zoveel wedstrijden, dus mijn kansen komen wel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >