Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Unieke beelden: ‘Shota’s Showtime’ bij negenklapper tegen Sparta

Wie jarig is... Trakteert! Ajax nam dat op 18 maart 2001 wel heel letterlijk, met een negenklapper tegen Sparta als resultaat. Scherpschutter Shota Arveladze was met vier treffers de grote blikvanger.

03 augustus 2021 - 10:59
Arveladze 1200
Arveladze maakt zijn derde treffer in een heus doelpuntenfestijn. © Pro Shots

Ruime overwinningen van Ajax zien we wel vaker. Toch zitten er soms wedstrijden tussen die net wat specialer zijn. Daaronder valt deze editie van Ajax - Sparta, die werd afgewerkt op de 101ste verjaardag van de Amsterdamse club.

Trainer Co Adriaanse vertelde voorafgaand aan het duel dat hij het publiek graag wilde verwennen met een doelpuntrijke zege. De oefenmeester werd vervolgens op zijn wenken bediend door de spelers, die in de toenmalige Amsterdam Arena voor een spetterend voetbalfeest zorgden.

Binnen enkele minuten stond het al 2-0, door doelpunten van Wamberto en Andy van der Meyde. Het ‘tien, tien, tien!’ klonk al voorzichtig van de tribunes en zou bij iedere extra goal in volume toenemen.

Aanbevolen
Ajax - Leeds droomduel voor Jort en Adam: ‘Onderdeel van ons leven’

De dubbele cijfers werden uiteindelijk nét niet gehaald, maar Ajax kreeg door het dominante spel en de oogstrelende acties het publiek veelvuldig op de banken. Met Arveladze als stralend middelpunt. De behendige Georgiër, die later de bijnaam ‘Shota’s Showtime’ zou krijgen, nam uiteindelijk vier treffers voor zijn rekening.

Door het uitstekende spel van Ajax werd overigens het hele team verkozen tot Man of the Match. ESPN deelde vorig jaar een terugblik op de bewuste negenklapper tegen Sparta en die beelden zijn zeker het kijken waard!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >