Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne doet extra ererondje en is geroerd door warmte supporters

Klasse Lasse keerde zaterdagavond terug in de Johan Cruijff Arena en kreeg bij het omroepen van alle spelersnamen misschien wel het warmste applaus van allemaal. Lasse Schöne ging eraf met 5-0, maar genoot van hoe hij door alles en iedereen werd ontvangen. Een afscheid zoals dat hoort.

15 augustus 2021 - 09:11
SCHONE 1200 (1)
Schöne pakte zijn moment met de supporters en andersom. Fijn. © Pro Shots

Stadionspeaker Rob van Rossum is een beleefd man en droeg uiteraard ook de opstelling van promovendus NEC voor. Toen wist je het al. Natuurlijk! Aanvoerder Schöne kreeg een open doekje van de Ajacieden in de Arena. Bij het klinken van zijn naam werd hij getrakteerd op luid gejuich, want Lasse is en blijft voor altijd Ajacied.

“Heel mooi,” sprak de Deen nadien dan ook voor de camera van ESPN. “Het is twee jaar geleden dat ik ben weggegaan. Dat ik dan op deze wijze afscheid mag nemen, is heel mooi. Dat waardeer ik zeer, met alle supporters die mij toejuichen. Dat doet me wat, daar ben ik heel blij mee.”

Aanbevolen
Mazraoui wil blessurepech uitsluiten door nóg bewuster voor vak te leven

Ajax liet de terugkeer van Schöne niet zomaar passeren en gooide er na de warming-up een officieel momentje tegenaan. Marc Overmars overhandigde hem een fraai Ajax-borstbeeld en sprak fijne woorden. “Lasse, je was jarenlang een bijzondere speler voor Ajax en werd élk jaar beter. Je bent een echte Ajacied. We hebben van je genoten. Elke vrije trap buiten de zestien was een potentieel doelpunt. Bedankt voor alles, ook namens de supporters.”

Na tachtig minuten spelen ging Schöne naar de kant. Het leek een publiekswissel. De zevenhonderd NEC’ers in het uitvak klapten, maar het waren vooral de Ajacieden die de middenvelder een open doekje gaven. “LASSE SCHÖNE, TUTTUTUTUT!!”

Na het laatste fluitsignaal bedankten de NEC-spelers het uitvak, terwijl Schöne een rondje langs het hele stadion deed. Afscheid nemen kan maar één keer goed en dat is dus ook precies wat de sympathieke voetballer deed. Praatje hier, fotootje daar.

Als Supportersvereniging Ajax vingen we Schöne richting spelersbus nog even op. We lieten hem natuurlijk niet zonder presentje vertrekken! Want Lasse is een échte. Eens Ajacied, altijd Ajacied!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >