Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind en medespelers vol lof over ‘fantastisch publiek’ na PSV-dreun

Een harde dreun. Vol op de neus. Dat gaf PSV de Ajacieden zaterdagavond in eigen huis (0-4). We kunnen er helaas niks anders van maken, deze slag ging door ‘momenten’ verloren. Het thuispubliek liet echter continu weten dat Ajax nog altijd de beste is. En precies dát oogst veel waardering bij de spelers.

08 augustus 2021 - 09:27
Publiek 1200
Supporters lieten zich door één verloren slag niet uit het veld slaan. © Björn Martens

Wie zaterdagavond enkel afging op de stadiongeluiden en keek naar wat er op de tribunes gebeurde, zou bedrogen uitkomen. Ajax stond pijnlijk met 0-4 achter, maar in de Johan Cruijff Arena leek het eerder alsof de Ajacieden met die cijfers voorstonden.

Het waren bijzondere taferelen. Ajax speelde na enkele onfortuinlijke momenten een verloren wedstrijd en de supporters besloten de ploeg een flink hart onder de riem te steken. Er werd zelfs een onvervalste pogo tegenaan gegooid. Normaal gebeurt dat toch echt bij andere tussenstanden, maar de steun uit Amsterdamse kelen was fijn.

Aanbevolen
Blind en Ten Hag nemen Tagliafico nadrukkelijk in bescherming

Het waren aparte taferelen, gezien de stand. Het ‘kampioenen, kampioenen’ klonk veelvuldig en daar was ook helemaal niks aan gelogen. Richting eindsignaal gingen alle Ajacieden staan voor de kampioen. Het was bijna surrealistisch. Maar goed, beter zo dan je ploeg affakkelen na één mindere beurt.

Daley Blind was toen al gewisseld en zag de uitgelaten stemming vanaf de reservebank. Reden genoeg om de Ajacied te vragen hoe hij de sfeer in de Arena beleefde. Na die vraag verscheen direct een grote lach op het gezicht van de verdediger.

“Het publiek was vandaag fan-tas-tisch. Zeker op Zuid. Hoe zij de wedstrijd voor ons maakten… Dat is fantastisch en dat verdient een groot compliment. Ik kan je zeggen dat daar door de spelers na afloop veel over werd gesproken. Het is ontzettend jammer dat we vandaag niks voor de supporters terug konden doen.”

Aanbevolen
Ajax grijpt jammerlijk naast JC-schaal en dit viel ons op

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >