Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag spreekt van 'vier-fasen-voorbereiding'

In de luwte van De Lutte maakt Ajax zich op voor het nieuwe voetbalseizoen. Alles oogt relatief rustig en overzichtelijk. Een ontspannende voorbereiding dus? ‘Nou, zo zou ik het niet willen noemen,’ aldus Erik ten Hag.

09 juli 2021 - 16:03
Bosloop Ten Hag 1200
Ontspanning in het bos, maar volgens Ten Hag is de voorbereiding best complex. © AFC Ajax

De zomermaanden hebben er wel eens hectischer uitgezien voor de oefenmeester, die voor het vierde jaar op rij met zijn ploeg is begonnen aan de voorbereiding. Tweemaal had hij te dealen met Europese voorrondewedstrijden, die altijd relatief vroeg op het programma staan. En door de coronapandemie was de situatie vorig jaar ook allerminst ideaal. Welke obstakels komt hij nu op zijn pad tegen?

“We hebben te maken met een vier-fasen-voorbereiding,” zo gooit Ten Hag er maar weer eens een bijzondere term uit op de persconferentie. “Momenteel zitten we in fase twee. De derde fase volgt wanneer de Oranje-internationals aansluiten en van fase vier kunnen we spreken bij de terugkeer van mannen als Edson Álvarez en Antony.”

Voor iedere speler wordt een apart programma opgesteld, zo legt Ten Hag uit. En dat is niet altijd even eenvoudig. “Omdat wij veel internationals hebben, die op verschillende toernooien en continenten actief zijn. Zij worden allemaal anders belast en hebben ook verschillende vakantieperiodes. We bekijken per speler wat het beste opbouwprogramma is. Daarbij houden we rekening met zowel de fysieke als mentale omstandigheden. Om alles precies in elkaar te laten vallen, is soms best complex.”

Aanbevolen
‘Baas, Baas, Baas!!!’

Zo begint Álvarez dit weekend met Mexico aan de Gold Cup, terwijl Antony later deze maand met Brazilië meedoet aan de Olympische Spelen in Tokyo. “Of zij daarna direct weer aansluiten? Dat hangt van meerdere factoren af. Onder andere hoe ver ze komen op die toernooien,” besluit Ten Hag.

Voor Ajax wachten nu oefenduels met SC Paderborn 07 en RSC Anderlecht. Op zaterdag 24 juli is Bayern München in Duitsland de tegenstander, waarna de Amsterdammers direct doorreizen naar Oostenrijk voor hun volgende trainingskamp. De eerste officiële krachtmeting is het treffen met PSV, in de strijd om de Johan Cruijffschaal.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >