Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uefa schorst Onana voor een jaar wegens 'dopingovertreding'

De Uefa heeft besloten Andre Onana voor een jaar te schorsen. Er is sprake van een onbewuste dopingovertreding. Ajax gaat in beroep, maar voorlopig is Onana geschorst... Met een beetje pech kan de hele situatie maar liefst een volledig jaar gaan duren.

05 februari 2021 - 11:05
Onanaschorsingcar
Dit beeld moeten we het komende jaar missen... © Pro Shots

Onana voelde zich op de ochtend van 30 oktober niet lekker. Dit was daags voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2). De doelman besloot een tabletje te nemen. Onbewust slikte hij het middel Lasimac, een middel dat zijn vrouw eerder voorgeschreven kreeg.

Uitgerekend die dag klopte de dopingautoriteit aan voor een 'out of competition' controle. Het plasje dat Onana afgaf leverde een positieve test op voor het middel Furosemide, een plasmiddel dat overtollig vocht snel afvoert. Het wordt gebruikt bij onder meer hartfalen en oedeem.

De keeper vergiste zich dus en nam een verkeerd medicijn, zo luidt de verdediging van Onana en Ajax. Het gekke is dat het tuchtorgaan van de Uefa erkent dat Onana niet van plan was om vals te spelen, maar toch wordt er geen clementie getoond...

De Europese voetbalbond is van mening dat een atleet altijd zelf de plicht heeft om ervoor te zorgen dat er geen verboden middelen in het lichaam terechtkomen. De schorsing van Onana geldt voor alle voetbalactiviteiten, zowel nationaal als internationaal.

Het is totaal onduidelijk op welke termijn een eventueel beroep dient en of Onana eerder weer kan plaatsnemen onder de lat.

Later meer...

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >