Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden stappen dit keer in het vliegtuig naar Lille

De afstand van 280 kilometer tussen Johan Cruijff Arena en Stade Pierre-Mauroy wordt door Ajax dit keer afgelegd per vliegtuig. De Ajacieden stapten bij het vorige bezoek aan Lille OSC in de trein, maar de omstandigheden zijn nu een tikje anders en dus is gekozen voor een reis per vliegtuig.

16 februari 2021 - 11:28
Vliegtuignaarlillecar
Dit keer krijgen de Ajacieden geen treinkaartje, maar een instapkaart. © Pro Shots

De NS zette vorige keer een speciale Eurostar in, waardoor de Ajacieden in zo'n 2,5 uur van het centraal station in Amsterdam per spoor naar hartje Lille werden gereden. De treinrit was de uitkomst van een speciaal overleg tussen de club en nationale spoorwegen.

Het was een tijd waarin we discussieerden over termen als vliegschaamte en noem maar op. Helaas is er sindsdien nogal wat veranderd. Bij de vorige Lille-uit (0-2) was van een coronacrisis nog nul sprake, laat staan van alle gevolgen en verregaande maatregelen die hiermee samenhangen.

Los hiervan wordt dit tweeluik opgevoerd op het kleinere Europese toneel – dat van de Europa League – en niet het kampioenenbal dat Champions League heet. Dat is op zich niet erg, maar de speeldag is daardoor een donderdag terwijl zondag alweer Ajax - Sparta op de kalender staat.

Erik ten Hag en zijn selectie willen tussen de duels met Lille en Sparta zoveel mogelijk rust pakken en daarom wordt donderdagnacht direct het vliegtuig gepakt terug naar Amsterdam. Aldus bevestigde de club tegenover Ajax Life. Een treinrit is de volgende dag pas mogelijk, waar de voorbereiding op de belangrijkste – want eerstvolgende – wedstrijd onder te lijden heeft.

Ryan Gravenberch (geschorst) en Sébastien Haller (vergeten vinkjes) kunnen sowieso in alle rust toeleven naar Sparta-thuis, want zij zijn niet van de partij in de uitwedstrijd tegen de koploper van Frankrijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >