Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Timber wijt nederlaag aan instelling: ‘Zij waren feller’

Opnieuw is Ajax er niet in geslaagd om na een succesvolle week in de Champions League ook in de eredivisie door te pakken. Na de 1-2-nederlaag tegen AZ beaamt Jurriën Timber dat het met de instelling niet goed zit.

Door Jordy Haak
12 december 2021 - 20:02
Timber Az 1200
Timber heeft geen verklaring voor het gebrek aan scherpte bij Ajax. © Pro Shots

“Waar het precies mis ging, is een goede vraag die ik nu niet direct kan beantwoorden. We moeten de wedstrijd eerst maar eens analyseren. AZ leek meer te willen. Zij waren in de strijd een tikje feller dan ons,” aldus de centrumverdediger.

Dat lijkt te duiden op een gebrek aan scherpte. Aan nonchalance in de ploeg. “Het heeft wel met onze instelling te maken,” beaamt Timber in reactie op een vraag van Ajax Life. “Dan heb ik het niet alleen over de eerste helft, maar over de hele wedstrijd. Dat is de reden dat zij nu met drie punten naar huis gaan.”

Een verklaring voor het gebrek aan scherpte kan Timber echter niet geven. “Ik heb zelf niet het gevoel dat ik met een andere instelling aan dit duel begon dan bij een Europese wedstrijd. Toch hebben we dit seizoen thuis al acht punten verloren. Dat zijn er gewoon te veel en kan echt niet. Zeker niet bij een club als Ajax. Ik heb ook niet echt een verklaring voor dat gebrek aan scherpte. Ik ga hier nu ook niet iets bedenken, want ik weet het simpelweg niet.”

Aanbevolen
AZ laat Ajax in grindbak achter en dit viel op

De sterke prestaties in de Champions League lijken dus een keerzijde te hebben. Het is immers niet de eerste keer dat Ajax niet thuis geeft na een succesvolle Europese wedstrijd. “Het geeft aan dat spelers nonchalant worden. Dat het drie keer gebeurt na een overwinning in de Champions League is geen toeval,” laat Erik ten Hag weten.

“Dan denken die jongens dat ze het in de eredivisie wel af kunnen met een procentje minder. Dat kan dus niet, omdat de tegenstander per definitie tegen Ajax superscherp is. Misschien wel scherper dan normaal. Als jij daar niet hetzelfde tegenover zet, dan krijg je dus dit.”

Zondag wacht de klassieker. Timber verwacht niet dat de misstap tegen AZ invloed gaat hebben op die wedstrijd en probeert toch nog positief af te sluiten. “Dat is gewoon een mooi duel, waarin we de drie punten moeten pakken. Wanneer Feyenoord de tegenstander is, is dat sowieso een extra motivatie. Het wordt waarschijnlijk een vechtwedstrijd, waarin we beter uit de strijd moeten komen dan vandaag.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >